Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Globalna pisava z več kot 150 jeziki in osmimi znakovnimi sistemi.
Tipografski oblikovalci Monotype Studio so nedavno uvedli razširitev družine pisav Avenir, dodani sta bili dve odebeljeni različici in pet dodatnih sistemov za zanesljivo korektno pisanje v več kot 150 jezikih. Na ta način denimo s pisavo Avenir Next World lahko podjetja z globalnim poslovanjem odslej komunicirajo zanesljivo v različnih jezikih z uporabo dosledne tipografije.

Z Avenir Next World Monotype predstavlja globalno družino pisav, ki podpira več kot 150 jezikov in skupno osem sistemov za pisanje. Vključuje znake za cirilico, grščino, hebrejščino, arabščino, gruzijščino, armenščino in tajščino. Razpon poudarjenih oziroma odebeljenih različic obsega vse od ultra tanke do močno odebeljene različice, tako je teh različic z osem naraslo na deset. Novi dve odebeljeni različici sta Avenir Next World Extra Bold in Avenir Next World Extra Black.

Kratka zgodovina pisav Avenir
Pisava Avenir, ki jo je leta 1988 zasnoval Adrian Frutiger, je ena najbolj uveljavljenih tipografij na svetu in je bila razvita z namenom ustvariti linearni stil pisave Sans s pridihom tradicionalnih pisav Erbar in Futura. Tej so bile dodane izkušnje in znanje stilskega oblikovanja pisav poznega dvajsetega stoletja. Zaradi hitrega razvoja digitalnih tehnologij pisanja, se je po 15 letih pojavila novodobna Avenir Next. Nove funkcije v primerjavi s prvotnimi so bile: več odebeljenih različic, strnjeni slogi pisave, mali znaki in odprava sistema oštevilčenja imenovanja slogov pisav. Zaradi tega je bila družina pisav primerna tako za tisk kot za prikaz pisave na zaslonu. Danes, skoraj 20 let kasneje, vse več blagovnih znamk nastopa na trgu globalnoi, zaradi česar je dosledna vizualna identiteta še pomembnejša. Razvoj aktualne pisave Avenir Next World temelji na strokovnem znanju različnih oblikovalcev tipografij.

Več informacij na www.monotype.com.