Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Esko in Asahi razvijata rešitve, ki so učinkovitejše in bolj trajnostne.
Esko in Asahi Photoproducts sta na virtualni Drupi predstavila popolnoma avtomatiziran sistem osvetljevanja, razvijanja in dodelave fleksotiskarskih plošč oziroma form, CrystalCleanConnect.
 
Z  rešitvijo CrystalCleanConnect so združene ključne in uveljavljene strojne in programske tehnologije obeh podjetij, ki v fleksotiku omogočajo več manevrskega prostora v oblikovanju in tudi tisku samem. CrystalCleanConnect poleg tega zagotavlja čistejše, okolju bolj prijazno proizvodnjo, ki sočasno poenostavlja postopek izdelave fleksotiskarskih plošč oziroma form, izboljšuje pa tudi varnost in samo kakovost izdelave.

S sistemom CrystalCleanConnect je celoten postopek izdelave plošč popolnoma avtomatizira, od osvetlitve, razvijanja pa vse do dodelave, s čimer se zmanjša število korakov v postopku izdelave z okvirno 12 na samo enega. To pomeni tudi krajši čas izdelave z okvirnih 36 minut na ploščo na le 2,5 minute vključno z dodelavo oziroma rezanjem.

Zaradi take stopnje avtomatizacije v 90 odstotkih operater ni več potreben, kar znatno zmanjša možnost človeških napako in poveča produkcijsko učinkovitost izdelave plošč. Celokupna učinkovitost strojev v tisku (OEE - Overall Equipment Effectiveness) se zato poveča za več ot 25 odstotkov.

Več informacij na www.esko.com in www.asahi-photoproducts.com.