Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Funkcija »QuickConfig« v sistemu Caldera RIP omogoča upravljanje tiska z le enim klikom.
Francoski razvijalec programske opreme Caldera je izdal posodobitev za rastrsko procesni sistem Caldera RIP različice 14.1. Ta vključuje številne nove funkcije za večjo natančnost dodelave velikoformatih tiskovin in več možnosti digitalnega razreza in tudi samega tiska. Po navedbah proizvajalca Caldera RIP 14.1 prinaša tudi 10-odsotono hitrejše procesiranje datotek formatov PS in EPS.

Izboljšanje učinkovitosti obdelave dokumentov PS in EPS zagotavlja nov gonilnik PS2PDF, ki ga poganja Adobe PS Converter. V kombinaciji z upodobitvenim gonilnikom Adobe PDF Print Engine (APPE) je Caldera RIP različice 14.1 enoten, zanesljiv in razširljiv sistem v delovnih sistmih z uporabo podatkov PS in EPS.

Caldera RIP 14.1 podpira čipovje Apple M1 v operacijskih sistemih Mac OS. Vključuje tudi aktualne standarde tekstilnega tiska skupine Idealliance, ki naj bi uporabnikom omogočili preveriti barvno korektnost izpisanih barv.

nova različica sistema Caldera RIP ima tudi nov algoritem, ki omogoča samodejno barvno linearizacijo s samodejnim odčitavanjem merskih klinov z napravo X-Rite i1iO3 ali integriranim spektrofotometrom i1Pro3 Plus. Barvno optimiziran potek dela je predvsem dobrodošel v tisku embalaže in tekstila. Poleg naštetih naprav novi Caldera RIP 14.1 podpira še merilno enoto znamke Barbieri, to je spektrofotometer "Total Color qb  Textile Edition".

Caldera-RIP 14.1 upošteva tudi funkcije OPOS-Xtra proizvajalca rezalnikov Summa, kar omogoča natančnejše rezanje tudi deformiranh ali skrčenih materialov.

Več informacij na www.caldera.com.