Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
GMG ColorBook za enostavno in zanesljivo simulacijo upodobitev posebnih Pantone barvnih odtenkov in drugih zaščitnih barv blagovnih znamk s fiksnim naborom štirih do sedmih procesnih barv tiska.
Podjetje GMG je izdalo GMG ColorBook, vodič digitalnega tiska posebnih Pantone barvnih odtenkov z uporabo programske opreme GMG ColorServer in GMG OpenColor. Podprto je barvno upravljanje s fiksnim naborom štirih do sedmih barvnih kanalov.

Nov vodič barvnega upravljanja je bil razvit, da bi pokazal, kako lahko tiskarji in drugi enostavno in zanesljivo simulirajo upodobitve posebnih Pantone barvnih odtenkov in drugih zaščitnih barv blagovnih znamk s fiksnim naborom štirih do sedmih procesnih barv tiska.

"V digitalnem tisku je GMG ColorBook referenca barvnega upravljanja z licenco Pantone za simulacijo posebnih barvnih odtenkov  Pantone in drugih barv na zahtevo, ki temeljijo na naboru dejanskih pogojev proizvodnega tiska," je komentiral Peter Schöffler, produktni vodja pri GMG in dodaja: "Ne govorimo o običajnem barvnem vodiču, ampak o takem, ki je nastal v okviru pogojev dejanskega tiska v praksi. Na kratko GMG ColorBook prikazuje dejanski tiskovni rezultat, ker je ta definiran in pridobljen pod dejanskimi pogoji tiska v praksi, z uporabo dejanskih proizvodnih barv, strojev in tiskovnega medija.

Nov vodič GMG ColorBook je prodajno orodje za tiskarje, ki želijo fizično predstaviti barvne rezultate tiska s pomočjo digitalnih tehnologij tiska pred dejansko izvedbo proizvodnega tiska in samo oddajo naročila. Poleg tega GMG ColorBook predstavlja jasno in zanesljivo barvno komunikacijo s strankami oziroma naročniki tiska. 

"Od oblikovanja do tiska, od tiskarne do strank oziroma skrbnikov blagovnih znamk morajo biti pričakovanja vseh udeleženih v procesu usklajena, saj edino na tak način zagotovimo zanesljivost postopkov izdelave tiskovine od začetka do konca", je dodal Schöffler.

"Pantone je zelo vesel sodelovanja s podjetjem GMG v izdelavi vodiča GMG ColorBook, ker ta edinstvena rešitev korektno simulira celotno paleto barv Pantone, kar zahtevni naročniki storitev tiska pričakujejo tudi od svojih ponudnikov tiskarskih storitev", je povedal Iain Pike, direktor licenc pri Pantonu. "Tiskarji, njihovi odjemalci storitev, skrbniki blagovnih znamk in oblikovalci z njim lahko hitro in enostavno primerjajo upodobitve odtenkov knjižnic GMG ColorBook in Pantone Formula Guide Solid Coated, ker sta številki strani in postavitev barvnih referenc enaki. Na ta način lahko tudi enostavneje in bolj zanesljivo nastavimo vse parametre korektnega digitalnega barvnega izpisa."

GMG ColorBook je na voljo kot dodatna možnost za rešitvi GMG ColorServer in GMG OpenColor. "Videti je kot en sam dodaten gumb v uporabniškem vmesniku", je dejal Schöffler. "Z le nekaj dodatnimi kliki lahko uporabniki v tisku naredijo velik korak naprej v smeri kakovosti in korektnosti digitalnega izpisa."

Več informacij na www.gmgcolor.com.