Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Izdaja nove različice Colorlogic Color Ant 8 prinaša nove funkcije barvnega upravljanja.
Podjetje ColorLogic je izdalo novo različico programa Color Ant 8, ki je namenjen upravljanju barv, barvno vrednotenje in korekcijo. dodane so številne nove funkcije, med njimi prilagajanje barvnih odtenkov s pomočjo vrednotenja barvnih tablic, podpora večjega obsega spektrofotometrov in dve novi metodi vrednotenja v skladu s procesnim standardom ISO 12647-8.

#colorlogic #colorant

Upravljanje barv v tisku - vrednotenje in optimizacija
Colorlogic je podjetje v skupini Hybrid Software Group. S programom Color Ant 8 je podjetje predstavilo novo različico programske opreme za merjenje in upravljanje barv, s katero je mogoče ustvariti, analizirati in optimizirati merske podatke. Orodje "Individual Chart" odslej omogoča bolj natančno prilagajanje barvnih kanalov oziroma izvlečkov specifičnemu barvnemu odtenku in večjo prilagodljivost v definiciji celotnega nanosa barve. Z njim je predvsem poenostavljeno kreiranje zveznih barvnih profilov naprav (DeviceLink).

podjetje Colorlogic je znano po hitri integraciji industrijskih standardov in merilnih naprav. Color Ant 8 odslej podpira tudi serijo spektrofotometrov X-Rite i1iSis 2. Proizvajalec poudarja, da lahko uporabniki merijo testne tablice z orodjem Measure Tool in hkrati barvno upravljajo v programu Color Ant 8, kar omogoča učinkovitejši potek dela. Orodje "Chart export" ponuja nove možnosti nastavitev oznak in robov merskih polj ter vnaprej določene nastavitve za i1iSis 2 in i1iSis 2 XL. S funkcijo "Add Autopositioning Markers" enostavno dodamo manjkajoče oznake v merske tabele, kar omogoča samodejno merjenje in vrednotenje. V novem razdelku za definicijo robov te lahko poljubno upravljamo. Po navedbah podjetja Colorlogic je ta nova funkcija zelo praktična, saj nekatere merilne naprave pri merjenju zahtevajo dodaten prostor pred in za merskim poljem.

Predstavitev novosti programa Color Ant 8.
Uporabniki nove različice naj bi imeli koristi tudi pri zanesljivejši in enostavnejši izdelavi in vrednotenju preskusnega izpisa/odtisa. Metoda vrednotenja tovrstnega izpisa odslej temelji na aktualnih tolerancah standarda ISO 12647-8, dodani sta tudi dve novi metodi vrednotenja PSD. Podprto je upravljanje barvnih datotek CxF, vrednosti TAC odstopanja so prilagodljive.

Več informacij na https://colorlogic.de.