Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Koenig & Bauer je prvič prikazal delovanje sistema Varijet 106 v akciji. Tudi Rapido 106 smo lahko spoznali.
Podjetje Koenig & Bauer je na virtual.drupi sodelovalo z več sejami v živo. Predstavili so delovne sisteme za izdelavo embalaže in inteligentne rešitve za digitalizacijo. Skupaj s poslovnim partnerjem, to je podjetjem Durst, so prvič predstavili delovanje sistema za digitalni tisk zložljive embalaže  v živo.

Bistvo razstavnega programa skupine Koenig & Bauer je bila proizvodnja embalaže. Ogledali smo si lahko potek izdelave zložljive embalaže, celotno procesno verigo vse od tiska do izsekovanja, do lepljenja na strojih: Rapida 106 X, Cutpro X 106 in Omega Allpro 110.

Predstavili so tudi digitalni tisk in dekoracijo embalaže v enem prehodu s predstavitvijo sistema Rotajet in tisk embalaže manjših in srednje obsežnih naklad s fleksotiskarskim sistemom Evo XC. Za področju tiska na valovit karton je Koenig & Bauer predstavil sisteme Corrujet, Corrucut in Corruflex.

V različnih spletnih sejah so za omenjene stroje izpostavili možnost omreženja v pametno tiskarno in rabo inteligentnih funkcij za izboljšanje in optimizacijo procesov tiska. V okviru predavanj pa je Koenig & Bauer podal informacije o tem, kako lahko mrežni stroji, uporaba umetne inteligence in druge storitve, ki temeljijo na podatkih, svoje postopke še izboljšajo v tiskarnah.

Novi Varijet 106 je namenjen digitalnemu tisku zložljive embalaže, z integracijo napredne kapljične tehnologije znamke Durst  v klasično tiskarsko platformo Rapida tvori hibridno rešitev sodobnega tiska embalaže.

Več informacij na www.koenig-bauer.com.