Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Partnerstvo med podjetjema Koenig & Bauer in System Brunner še tesnejše.
Proizvajalec tiskarskih strojev Koenig & Bauer in podjetje System Brunner sta podaljšala tehnološko partnerstvo, ki traja že več kot deset let. Podjetji sta se dogovorili, da bosta sodelovanje razširili in poglobili. To pomeni, da se bodo ključne kompetence podjetja System Brunner na področju barvnega upravljanja vključevale v različne rešitve ofsetnega tiska in proizvodnje tiskovin znamke Koenig & Bauer za ofsetno tiskanje na listih.

#koenigbauer #systembrunner #barvnoupravljanje #ofsetnitisk

Glavna rešitev podjetja System Brunner je programska rešitev Instrument Flight, ki v tisku meroslovno upravlja sivo ravnovesje, s podporo umetne inteligence pa nadzoruje postopek tiskanja in v veliki meri avtomatizira upravljanje barv v industrijskem tisku. Instrument Flight je celostno integriran v merilne in nadzorne sisteme QualiTronic in ErgoTronic ofsetnih tiskarskih strojev Rapida in tako celovito podpira upravljanje barv od priprave na tisk do dejanskega proizvodnega tiska. Programsko rešitev dopolnjuje tudi paket usposabljanja in svetovanja Print Expert podjetja System Brunner, ki na strani stranke omogoča optimalno integracijo tiskarskih strojev v celoten barvni delovni proces.

Koenig & Bauer ponuja tudi rešitvi Brunner PSO-Match in G7-Match, dva programska izdelka zasnovana z enako tehnologijo kot orodje Instrument Flight, vendar z manjšim obsegom funkcij. kot rešitev Instrument Flight ju lahko uporabljamo barvno upravljalno namensko na tiskarskih strojih serije Rapida.

Ekološke prednosti uporabe naštetih rešitev
Poleg kakovostnih vidikov ter prihranka časa in materiala naj bi po navedbah proizvajalca orodje barvnega upravljanja Instrument Flight prinašalo tudi ekološke prednosti. Količina odpadkov se bistveno zmanjša - tako pri usklajevanju barv v pripravi na tisk, kot neposredno v serijski proizvodnji. Algoritmi, ki jih podpira umetna inteligenca, samodejno kompenzirajo nihanja oziroma barvne odklone v procesu tiska na način podoben zaznavi človeškega vida. S tem tiskarne poleg manj porabljenega tiskovnega materiala porabijo tudi manj tiskarske barve in nenazadnje tudi manj energije za posamezno tiskarsko opravilo.

System Brunner je v zadnjih nekaj letih nenehno razvijal orodje Instrument Flight. Pri trenutnih konzolah ErgoTronic podjetja Koenig & Bauer ima sistem za upravljanje barv ločen monitor in svoj računalnik, a kljub temu je celostno funkcionalno povezan z osrednjo upravljalno konzolo.

Programska oprema različica 4.0, ki je trenutno na voljo, je prva z integriranim barvnim upravljanjem ICC. Omogoča tudi povsem novo generiranje poročil tiska, ki statistično vrednoteno opisuje kakovost odtisa po vizualnih merilih in prvič ločeno ocenjuje skladnost z določenim standardom tiska (ciljno ujemanje) in vizualno stabilnost barv odtisa skozi serijo tiska (konsistentnost).

Po besedah podjetja System Brunner je v razvoju novo orodje Flight EXG z možnostjo upravljanja sedmih procesnih barvnih kanalov, torej tiska z razširjenim barvnim obsegom CMYK+OGV (cian, magenta, rumena, črna, oranžna, zelena in vijolična barva). V okviru partnerstva podjetij Koenig & Bauer in System Brunner so načrtovani tudi drugi projekti z vključitvijo tudi drugih tehnologij tiska.

Več informacij na www.koenig-bauer.com in www.systembrunner.com.