Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
LED-UV enote serije LEDcure so modularne in kompaktne. (vir: IST Metz)
Na sejmu ICE Europe, ki bo od 14. do 16. marca 2023 v Münchnu (Nemčija), bo proizvajalec UV-sistemov IST Metz v dvorani A5 na razstavnem prostoru 1546 predstavil UV-rešitve za potrebe grafične industrije.

#istmetz #iceeurope #led #uv #ledcure

Z UV sistemom BLK bodo predstavili enoto za UV sušenje, ki združuje zahteve grafičnega trga z najnovejšim tehničnim razvojem konstrukcije UV sistemov. Po navedbah proizvajalca enota prinaša znatno povečanje učinkovitosti UV sušenja v primerjavi z običajnimi UV sistemi brez menjave intenzivnejših UV svetil.

To po drugi strani pomeni večjo produktivnost z nižjimi obratovalnimi stroški. BLK LAMPcure je na voljo tudi v različici z inertizacijo, katere posebej razvit koncept inertnega plina omogoča njegovo nizko porabo. Excimer svetilo je osnovni vir ultravijolične svetlobe, ki ima izjemno visoko energijsko emisijo pri valovni dolžini 172 nm. Rezultat sušenja z njim so izjemno atraktivni in površinsko motni odtisi; UV ali EB (elektronsko valovanje) ustreza najstrožjim zahtevam.

Sistem LEDcure
LED-UV enote serije LEDcure temeljijo na modularno osnovnem konceptu, ki v kombinaciji s kompaktno zasnovo omogočajo prilagodljivost in vsestranskost. Dolžina sistema je prilagodljiva in se lahko prilagodi vsem formatom strojev in pogojem namestitve. To hkrati omogoča uporabo enote LEDcure na različnih mestih proizvodnih sistemov oz. linij. "XT8 Booster" pa je bistvo teh enot, to je IST Metz-ova tehnologija, ki zagotavlja 30% večjo moč v primerjavi z drugimi LED sistemi, ki so na voljo na trgu. V enotah LEDcure je mogoče tudi preprosto zamenjati optiko in kasneje po potrebi nadgraditi oz. obnovitvi LED čipe.

Predstavitev koncepta LEDcure.
Enostaven nadzor UV sušenja
Z UV analizatorjem, merilno napravo, ki temelji na programski aplikaciji, lahko uporabniki preverijo UV izhod svojih UV enot. Aplikacijo lahko prenesete brezplačno, vstopni komplet pa vključuje palico UV analizatorja s pokrovčkom, polnilni kabel, vrvico in merilne trakove, distribuira pa ga izključno IST Metz.

Več informacij na www.ist-uv.com.