Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Müller Martini trgu ponudil linijo Publica Pro, ki je na voljo v treh različicah.
Kot naslednika linije lepljene vezave Kolbus KM 412 je švicarski proizvajalec strojev Müller Martini trgu ponudil novo Publica Pro, ki je na voljo v treh zmogljivostnih različicah z: 12.000, 15.000 in 18.000 cikli na uro. Novost je primerna za dodelavo obsežnih naklad revij, katalogov in revij.
Publica Pro ima po navedbah proizvajalca različne nove funkcije:
  • Novi trije na dotik občutljivi zasloni so del osnovne konfiguracije, ki omogočajo učinkovito in uporabniku prijazno upravljanje stroja.
  • Nov sistem CoPilot (Siemens NX): 19-palčni na dotik občutljivi zasloni so operaterjem lahko dostopni, upravljanje je podobno uporabi mobilnih naprav, podoba vmesnika pa je prilagodljiva.
  • Optimizirana vpenjalna veriga je predvsem krajša, njen pogon je optimiziran, zato je obraba verige bistveno manjša. Zaradi avtomatiziranega napenjalnega sistema ročno ni več potrebno.
  • Samodejna nastavitevdolžine nanosa lepila : Servo-krmiljenje otiralnika zagotavlja natančno nanašanje lepila in odstranjevanje odvečnega, kar je še posebej učinkovito v dodelavi tiskovin z manjšimi platnicami.
  • Novi stranski enoti za nanos lepila: Nagnjena razporeditev bočnih nanašalnih diskov lepila preprečujejo ločevanje prve in zadnje strani med samim lepljenjem, nastavitev teh pa je odvisna od materiala. V primerjavi s prejšnjimi v liniji KM 412 in starejšimi linijami za lepljeno vezavo z vodoravno razporejenimi lepilnimi diski nova nagnjena geometrija preprečuje tudi morebitno cepljenje niti lepila.
  • Optimizirano vodenje platnic: Zahvaljujoč zaobljenim konturam orodij je žlebljenje platnic učinkovitejše, pnevmatsko upravljanje zgornjih valjev teh orodij pa poenostavljanje nastavljanje.
Z novimi linijami lahko kot dodatna opcija uporabljamo tudi nanašalne lepilne šobe Robatech VPN, kar še poveča natančnost in ekonomično porabo lepila. Nova linija je na voljo v treh hitrostnih različicah z 12.000, 15.000 in 18.000 cikli lepljenja na uro. Različico z 12.000 cikli lahko uporabimo tudi za izdelavo knjižnih blokov s trdimi platnicami; knjižni hrbet lahko okrepimo s pomočjo traku. Različica z 18.000 cikli pa omogoča uporabo enoto z zračno vodenim znašanjem ZU 842 in različnimi podajalniki. Enota ZU 832 je alternativa za različico z 12.000 cikli na uro. Standardni podajalniki tako omogočajo podajanje zgibanih pol debeline do 3 mm, zmogljivejši pa vse do 5 mm. Z linijami je možno uporabljati tudi enote za prilaganje in lepljenje vloženih zgoščenk, kartic in podobnega. Na voljo je tudi enota za prilaganje vloženega material s pomočjo elektrostatičnega pritrjevanja.

Več informacij na www.mullermartini.com.