Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Müller Martini je med številnimi novostmi za lepljeno vezavo ponudil še sistem Vareo Pro.
Sistem za vezavo Vareo Pro je zasnovano s tremi sponami, ki omogočajo vezavo tiskovin s 1350 cikli na uro. Zasnovan je po predhodnem modelu Vareo, a so mu dodane številne nove funkcije. Novi Vareo Pro denimo uporablja tudi nov upravljalni vmesnik z na dotik občutljivim zaslonom, na katerem operater vidi vse ključne parametre vezave. Intuitivno zasnovan uporabniški vmesnik po navedbah proizvajalca omogoča krajše čase zamenjave opravil in same vezave.

V primerjavi s prejšnjim modelom Vareo je bila izpopolnjena tudi enota za nanos vročega lepila. Del enote za taljenje lepila in del za lepljenje hrbta je na željo lahko zasnovano kot voziček, ki omogoča lažje upravljanje z lepilom. Sam nanašalni del za lepljenje hrbta je po navedbah proizvajalca zasnovano tako, kot je to v napredni 7000-takni liniji Alegro, in sicer z dvema nanašalnima valjema in ločenim enim ogrevalnim. Valji so odslej po višini neodvisno nastavljivi.

Stransko lepljenje je odslej popolnoma samodejno vodeno, kar tudi pomeni, da je vse nastavitve mogoče shraniti in ponovno uporabiti. Talilniki Robatech so na voljo s prostornino 5 ali 18 litrov in so poljubno temperaturno nastavljivi glede na aplikacijo, ki naj bi jo izvajali. Po navedbah proizvajalca naj bi s konstruktivnimi nadgradnjami sistem kmalu omogočal racionalno izvedbo opravil z enim samim vezanim izvodom. V sistemu Vareo Pro je na novo razvit tudi sistem šob za brizganje vročega lepila, nov je tudi nadzor samega nanosa lepila. 

Poleg nadzornega in poročevalnega orodja Connex.Info, kot dela osrednjega delovnega sistema Connex, novi Vareo Pro omogoča tudi povezavo s sistemom Connex LineControl, kar omogoča njegovo integracijo v sistem vodenja proizvodnje (MIS/MES) s pomočjo podatkovnega protokola JDF. Iz teh podatkov so pridobljeni tudi vsi parametri za samodejno vodenje strojev.

Vareo Pro je mogoče nadgraditi in povezati s troreznikom InfiniTrim, razširljiv pa je tudi s številnimi drugimi rešitvami.

Več informacij na www.mullermartini.com.