Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Rezalna miza Kongsberg v izdelavi zaščitne pregrade iz akrilnega stekla.
Belgijski proizvajalec integriranih programskih in strojnih rešitev za proizvodnjo embalaže, etiket in digitalnega tiska velikega formata, Esko, prodaja svoje podjetje Kongsberg, ki izdeluje digitalne rezalne mize. To naj bi prešlo pod lastništvo ameriške zasebne delniške družbe Opengate Capital, sporazum o prevzemu Kongsberg PCS pa je že podpisan.

Kongsberg - znan v tiskarstvu, zlasti v embalažni industriji
Predvidena prodaja vključuje prvotne raziskovalne in razvojne projekte in programe Kongsberga (Norveška) in prevzem tovarne v Brnu (Češka).

Kongsberg je bil ustanovljen na Norveškem leta 1965, leta 1998 pa ga je kupil Esko (takrat Barco). Esko se želi bolj osredotočiti na zagotavljanje celovitih rešitev delovnega toka za svoje stranke v celotni dobavni verigi embalaže. S prevzemom bo večina zaposlenih v Kongsbergu "zamenjala" delodajalca in našla novo strateško oporo v družbi Opengate Capital. Kongsberg PCS (Precision Cutting Systems) naj bi ostalo neodvisno podjetje pod vodstvom Stuarta Foxa kot prihodnjega predsednika upravbe, ki zapušča Esko, da bi okrepil vodstveno ekipo Kongsberga PCS. S prevzemom bodo prenesena tudi poslovna partnerstva, to pomeni, da stranke, ki so kupile Kongsbergove mize prek različnih prodajnih posrednikov, naj ne bi občutile sprememb.V družbi Opengate Capital vidijo priložnosti za širitev poslovanja Kongsberga s razvojem aplikacij za embalažerje, razširitvijo ponudbe izdelkov, nabora orodij in potrošnega materiala.

Več informacij na www.esko.com.