Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Novi digitalni ploski rezalnik FKS/PFi Blade B2+ omogoča kreativno dodelavo izdelavo številnih končnih izdelkov.
Poleg digitalne rezalne ršeitve FKS/PFi Blade B3+ ima podjetje FKS zdaj v svoji ponudbi še različico FKS/PFi Blade B2+, ki naj bi v formatu B2 omogoča nove možnosti digitalne dodelave. Po navedbah proizvajalca poleg funkcij rezanja omogoča še žlebljenje in perforiranje.

Z novim modelom rezalnika FKS/PFi Blade B2+ lahko obdelujemo različne papirje, folije, laminate, samolepilne in sintetične materiale gramature vse do 500 g/m². lahko jih režemo, žlebimo, perforiramo do globine 6 mm. na voljo orodja se lahko uporabljajo ciljno, odvisno od aplikacije.

S klasičnimi noži lahko na novem rezaliku izvajamo klasični izrez ali kontinuiran rez. Na voljo je tudi posebno vrtljivo orodje, ki je namenjeno funkciji žlebljenja in perforieanja, in poseben nihajni nož, ki je še posebej primeren za obdelavo debelih materialov debeline do 6 mm. Posebni tangencialni noži pa so namenjeni finemu rezanju.

V enem opravilu lahko uporabimo do tri nože in vrtljivo orodje za žlebljenje oziroma perforacijo. Vsa tri orodja namestimo enostanvo na gred s štirimi držali. Rezalnik FKS/PFi B2+ zato lahko uporabljamo za izdelavo/dodelavo vseh običajnih in tudi kompleksnejših aplikacij različnih oblik izreza in globine dodelave.

Digitalna priprava na dodelavo
Tudi rezalnik PFi Blade B2+ za opravila potrebuje digitalne predloge, ki jih v sistem vnesemo s pomočjo programskega vmensika PFi Blade Connect, ki ga uporablja tudi večja različica rezalika PFi Blade B3+. Predloge morajo biti zasnovane v več plasteh, vsaka plast za posamično funkcijo dodelave, same poti dodelave pa definirane vektorsko.

Dodelavo je mogoče tudi nadzorovati s pomočjo tiskanih QR kod, ki jih odčita posebna CCD kamera, ki je že v vključena v standardno konfiguracijo rezalnika. S pomočjo QR kode v sistem naložimo tudi ustrezno pripravljen dokument PDF. Popolnoma samodejno krmiljena in v naprej izbrana orodja nato v dodelavi uporabljajo podatke določenih plasti PDF predloge. Za bolj natančne rezultate pa je na voljo tudi odčitavanje dodatnih grafičnih oznak, kar omogoča kompenzacijo nihanja odtisa/izpisa in položaj vlaganja pole lista.

Več informacij na www.duplointernational.com.