Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
FKS/Duplo iSaddle 5.0 odlikuje visoka stopnja avtomatizacije.
FKS je predstavil novo različico sistema vezave FKS/Duplo iSaddle, ki omogoča žično vezavo brošur različnih končnih formatov vse do formata DIN A4. Tako imenovan FKS/Duplo iSaddle 5.0 je po navedbah proizvajalca tudi povsem na novo zasnovan.

#fks #duplo #žičnavezava #isaddle

Nov sistem vezave je opremljen s posebnim nadzornim sistemom vezave, ki posredno zagotavlja visoko avtomatizirano proizvodnjo oziroma vezavo brošur brez napak. Na ta način je možna racionalna vezava individualnih in personaliziranih tiskovin že od enega samega izvoda dalje. Tako rekoč hibridni sistem je bil razvit za obdelavo tako digitalno natisnjenih brošurnih knjižnih blokov, kot tudi ofsetno natisnjenih.

FKS/Duplo iSaddle 5.0 z višjo stopnjo avtomatizacije
Nov dodelavni sistem je v celoti prenovljen in trgu ponujen pod novim imenom FKS/Duplo iSaddle 5.0. V prenovi je bila predvsem na novo zasnovana enota obreza, s čimer je zagotovljena njena daljša življenjska doba oziroma razpoložljivost. Celoten sistem je sicer bistveno nadgrajen v smeri avtomatiziacije, kar močno zmanjšuje ročno upravljanje sistema. Posledično je za okvirno 30 % zmanjšano oziroma skrajšan čas mehanskega nastavljanja sistema. Za nov sistem je bila prenovljena tudi programska povezana oprema, ki poleg novih funkcij in več avtomatizacije prinaša tudi podporo industriji 4.0, torej več možnosti mreženja.

Kaj prinaša novi FKS/Duplo iSaddle 5.0
Zaradi optimizirane mehanike brošure skozi sistem prehajajo bolj nežno in natančno, po navedbah proizvajalca so sledi teka oziroma morebitne s tem povezane poškodbe tudi z uporabo bolj zahtevnih oziroma občutljivih materialov skoraj nemogoče. Za zanesljivo žično vezavo skrbijo vgrajene in odslej gibljive Hohnerjeve šivalne glave, ki odslej na tak način omogočajo bolj prilagodljivo obdelavo, saj brošure lahko spenjamo 4-točkovno v 2 korakih. Na novo je zasnovano tudi odvajanje odpadka obrezanega knjižnega bloka s pomočjo zračnega odpihovanja in uporabe odvajalnih žlebov. Nov sistem je celostno zasnovan tako, da omogoča enostavnejši dostop do vseh pomembnih delov stroja, s čimer je vzdrževanje enostavnejše, zastoji pa bistveno krajši.

V prihodnosti bodo vsi sistemi FKS/Duplo podpirali industrijo 4.0 - še pred koncem leta 2022 bo na voljo posebna rešitev interneta stvari (IoT).

Več informacij na www.fks-hamburg.de.