Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Digibook ponuja ponudnikom storitev digitalnega tiska knjig njihovo celostno izdelavo.
Podjetje Digibook Technology iz Mendrisia (Švica) s svojim inovativnim naborom grafičnih strojev ponuja rešitve za stroškovno učinkovito, popolnoma avtomatizirano proizvodnjo digitalno natisnjenih knjig s trdo vezavo, tudi serij manjših naklad, kot so denimo fotoknjige. V razvoju teh strojev je poleg visok avtomatizacije velik poudarek tudi na prilagodljivosti proizvodnje.

#digibook #mitatrim #mitabook #mitabind #mitacase

Sistemi Digibook Technology so bili razviti posebej za zapolnitev vrzeli med polavtomatskimi tovrstnimi enotami in kompleksnimi linijskimi sistemi za industrijsko proizvodnjo knjig, ki so danes na voljo trgu. Ponudba rešitev Digibook Technology je edinstvena, saj celostno podpira izdelavo oziroma dodelavo knjig z rešitvami izdelave platnic (mehkih in trdih), obrezovanja, trde in mehke vezave (tudi knjig ležečega formata) in drugimi.

Enostavno upravljanje, motorizirana menjava formata, prepoznavanje črtne kode in upravljanje stroja prek na dotik občutljivega zaslona je le nekaj značilnosti sistema za vezavo mitabind.
Model stroja "mitabind" je popolnoma avtomatski sistem lepljene vezave z enim primežem, ki je zasnovan za izdelavo knjižnih blokov v trdi vezavi - stroj je po želji opremljen s podajalnikom listov in mehkih platnic ter dodatno postajo za križno zgibanje. Je idealna rešitev za dodelavo digitalno natisnjenih knjig. Različica "mitabind Pro" pa je popolnoma samodejni sistem vezave s 7-mimi primeži, zasnovan je za izdelavo knjižnih blokov v trdi in mehki vezavi. V svoji zasnovi omogoča neposredno povezavo sistemi digitalnega tiska, odvijalkami, aplikatorji folije, zlagalniki, podajalniki knjižnih blokov in drugimi stroji za šivanje knjig. Po vezavi lahko knjižne bloke oziroma knjige dodatno obdela še s povezanim trireznikom "mitatrim Pro".

"mitatrim" je robusten trirezni obrezovalnik za avtomatizirano obrezovanje brošur v mehki vezavi, knjižnih blokov v trdi vezavi (tudi ležečega formata). Knjižne bloke vanj lahko dovajamo po tekočem traku neposredno ali posredno. Avtomatski trirezni obrezovalnik mitatrim Pro pa je zasnovan za obrezovanje knjižnih blokov v trdi vezavi in brošur manjših naklad ali posameznega izvoda (knjige na zahtevo, fotoknjige itd.). Še posebej primeren je za linijsko povezavo z lepilnim sistemom mitabind.


Trireznik Mitatrim.
Mitacase je avtomatski stroj za stroškovno učinkovito izdelavo platnic knjig v trdi vezavi manjših do srednje zahtevnih naklad. Platnice izdeluje z vročim lepljenjem, ki je skupaj s dovajanjem materiala popolnoma avtomatizirano.

Mitabook je popolnoma samodejni stroj, ki je posebej zasnovan za zahteve ugodne proizvodnje knjig v trdi vezavi, na primer fotografskih knjig, otroških knjig itd. Mitabook je primeren tudi za proizvodnjo knjig z visoko stopnjo prilagodljivosti. S kratkim časom priprave in preprostim upravljanjem mitabook ponuja pomembne in edinstvene konkurenčne prednosti. Povpraševanje po privlačni ležeči vezavi, pri kateri slika dveh nasprotnih strani ni prekinjena v pregibu, nenehno narašča. Mitabook je pravi odgovor na tovrstne potrebe.

Mitablock 450 in mitablock Pro sta kompaktna, popolnoma samodejna stroja za lepljeno vezavo listov v knjižni blok ležečega formata. Ta vrsta vezave se uporablja za izdelavo albumov, fotoknjig, otroških knjig, promocijskega gradiva itd. Oba stroja lahko obdelujeta fotografski papir, papir za digitalni tisk in nepremazan papir.

Linija za vezavo Mitablock 450.
Več informacij na www.digibook.tech.