Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Bobst praznuje 40 let tehnologije prešanja oziroma izsekovanja.
Pred natanko 40 leti je na Drupi leta 1982 Bobst predstavil plosko tehnologijo stiskanja s pogonom odmične gredi, v žargonu poznano kot tehnologijo "Tiegel". Predstavili so tehnološko nov sistem , ki je bil kot tehnologija popolnoma na novo razvit in patentiran. Samo tehnologijo z uporabo pogona pomične gredi je razvil inženir Georges Polic, njena posebnost pa je bil sorazmerno dolg kontaktni čas med matrico in materialom za obdelavo, pri čemer produktivnost ni bila zmanjšana. Serija rešitev Autoplatine je bila trgu ponujena že leta 1940.

#bobst #tiegel #izsekovanje #presanje

Modeli preš oziroma izsekovalnih sistemov, kot so Visioncut, Expertcut, Mastercut 106 in 145, SP 162 CER, Masterfoil 106 in številni starejši stroji znamke Bobst, so opremljeni s tehnologijo, ki jo poganja omenjena odmična gred. Ta je še danes vodilna tehnološka zasnova v industriji na splošno. Konstrukcija starih tovrstnih strojev je tako dobra, da jih je še veliko v dejanski uporabi že več desetletij.

Bobst je obletnico te patentirane tehnologije praznoval v kompetenčnem centru Mex blizu Lausanne (Švica) v prisotnosti dolgoletnih, zvestih strank iz sektorja proizvodnje valovitega kartona in zložljive embalaže. Obiskovalcem je bil poleg ogleda tovarne omogočen vpogled v aktualni portfelj ploskih izsekovalnih rešitev vključno s sistemi Mastercut 1.65, Novacut 106 s funkcijo Accuregister in digitalno preskusno mizo DIT za zagotavljanje kakovosti v naprej.

Več informacij na www.bobst.com.