Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
FKS predstavlja digitalni UV-točkovni sistem nanosa z integrirano funkcijo plastifikacije FKS/Duplo . (vir: FKS)
FKS širi portfelj sistemov za dodelavo tiskovin z novim digitalnim sistemom UV-parcialnega lakiranja FKS/Duplo DuSense DDC-8000. Novost dopolnjuje model FKS/Duplo DuSense DDC-810, ki je namenjen dodelavi vizitk, vabil ali brošur.

#fks #parcialnolakiranje #plastifikacija #vsevenem #uvlak

Tiskovine, dodelane z UV premazi, so prava paša za oči, saj pritegnejo več pozornosti. Z digitalnim sistemom UV-parcialnega lakiranja FKS/Duplo DuSense DDC-8000 z integrirano funkcijo plastifikacije ponuja nove možnosti dodelave tiskovin.

Kaj zmore nov sistem UV-parcialnega lakiranja?
Zahvaljujoč podpori največje gramature 600 g/m² nov sistem omogoča dodelavo ofsetno in digitalno natisnjenih pol formata B2 z lakiranjem in plastifikacijo v enem prehodu. Za kakovost dodelave skrbijo različni sistemi kontrole in upravljanja skladja. Po navedbah proizvajalca z novim sistemom izvajamo kompleksnejša opravila z manj truda in posega osebja, tudi čas priprave je krajši.

Predstavitev sistema FKS/Duplo DuSense DDC-8000.
FKS/Duplo DuSense DDC-8000 naj bi omogočal UV-parcialno lakiranje zelo visoke kakovosti saj je zasnovan s nanašalnimi glavami visoke ločljivosti, ki omogočajo nanose lakirnega sredstva od 10 do 80 µm. Dodatna koronska enota omogoča obdelavo velikega števila pol tiskanih z različnimi tiskarskimi sistemi z istim lakom. To predvsem prihrani čas in denar, saj lakirnega sredstva ob menjavi opravil ni potrebno stalno menjati. Zahvaljujoč prvi LED-UV enoti v liniji sistema je mogoče zanesljivo parcialno lakirati tudi drobnejše detajle in hkrati učinkovito utrditi premaz za zanesljivo neposredno plastificiranje. Druga LED enota pa na koncu skrbi za dodatno fiksiranje po plastifikaciji, tako da je tudi neposredna nadaljnja obdelava mogoča brez težav.

Poleg omenjenega ima FKS/Duplo DuSense DDC-8000 vgrajeno možnost parcialne aplikacije folije spremenljive po višini. Dodatna orodja pri tem niso potrebna – funkcija plastifikacije je del celotnega digitalnega in avtomatiziranega delovnega sistema stroja.

Več informacij na www.duplointernational.com in www.fks-hamburg.de.