Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Agencija POTI, d. o. o., bo na praktični delavnici (14.03.2013 med 9. in 14.30. uro) predstavila razpise za nepovratna sredstva EU za razvojno - raziskovalne investicije, ki so primerni za mala in srednja podjetja.


Razpisi, ki bodo predstavljeni:
  • Aktualni javni razpis za garancije Sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere namenjene tehnološko inovativnim projektom - P1 TIP 2012, razpisovalca Slovenski podjetniški sklad (SPS), naslednji rok za oddajo vlog je 05. 03. 2013. Več...
  • Najava javnega razpisa za sofinanciranje tehnološke opreme v letu 2013 - P4 2013, razpisovalca Slovenski podjetniški sklad (SPS). Predmet JR je sofinanciranje (neposredne subvencije) nakupa nove tehnološke opreme, ki predstavlja začetno investicijo. Vlagatelji po tem javnem razpisu so mala in srednja podjetja. Zadnje informacije razpisovalca napovedujejo odprtje razpisa v marcu 2013. Okvirna višina razpisanih sredstev bo 20 mio. EUR.
  • Najava javnega razpisa za P1 2012 - Garancije Sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere ter razpisovalca Slovenski podjetniški sklad (SPS). Namen javnega razpisa je spodbujanje podjetij za izvedbo projektov, ki omogočajo konkurenčno uveljavljanje na trgu, izboljšanje tržnega položaja ter širitev dejavnosti in izboljšanja financiranja obratnih sredstev v težjih gospodarskih razmerah. Vlagatelji po tem javnem razpisu so mala in srednja podjetja. Zadnje informacije razpisovalca napovedujejo odprtje razpisa v marcu 2013. Okvirna višina razpisanih sredstev bo cca. 30 mio. EUR.
  • Najava javnega razpisa za podporo rasti in razvoju malih in srednjih podjetij, razpisovalca Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT). Namen ukrepa je zagotovitvi podjetjem ustrezno podporo pri njihovi rasti in razvoju (npr. gazele). Vlagatelji po tem javnem razpisu so mala in srednja podjetja s potencialom hitre rasti. Zadnje informacije razpisovalca napovedujejo odprtje razpisa v marcu 2013. Okvirna višina razpisanih sredstev bo 4 mio. EUR.

Poleg aktualnih razpisov bosta predavatelja na praktičnih primerih prikazala kako pripraviti dober poslovni načrt in finančno konstrukcijo projekta - razložila bosta kako pravilno vrednotiti projekt ter kateri so upravičeni in neupravičeni stroški.

Med drugim boste izvedeli tudi vse v zvezi z vodenjem projekta in poročanjem ter kakšna je vloga svetovalca pri pripravi, izvajanju in poročanju.

Več informacij na :

Agencija POTI,
Izobraževalna, svetovalna in založniška družba, d.o.o.

Stegne 7, 1000 Ljubljana
T: 01/511-39-20, 01/511-39-22
F: 01/511-39-25
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
S: www.agencija-poti.si