Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190530 sppring
Brezplačna delavnica na temo potrebnih veščin, usposabljanja in izobraževanja v papirni in grafični industriji v okviru projekta SPPRING
Strokovnjaki iz industrije in za izobraževanje so vabljeni, da se pridružijo na brezplačni delavnici na temo potrebnih veščin, usposabljanja in izobraževanja v papirni in grafični industriji v okviru projekta SPPRING, potekala bo v Gradcu (Avstrija) 6.6.2019. Obisk delavnice ter prevoz v Gradec in nazaj v Ljubljano sta za vse interesente BREZPLAČNA.

Delavnica SPPRING bo opredelila spretnosti in izobraževalne potrebe v proizvodnji celuloze in papirja ter grafični industriji, kar bo spodbudilo strategijo EU na področju usposobljenosti in zaposlovanja za izboljšanje in povečanje razpoložljivosti prihodnje delovne sile. Strokovnjaki iz podjetij, poklicnega izobraževanja in usposabljanja, šol in univerz, ministrstev in agencij za zaposlovanje bodo imeli priložnost razpravljati o rezultatih ankete, ki jo bodo izvedle zainteresirane strani v celotni EU.

Delavnica bo potekala vzporedno s konferenco Paper & Biorefinery, ki bo potekala od 5. do 6. junija 2019. 7. junija od 09: 00-12: 30 pa so udeleženci delavnice povabljeni, da se pridružijo izletu v papirnico Sappi v Gratkornu, ki je znana zlasti po največjem in najnovejšem papirnem stroju.

PROGRAM NA KRATKO:

  • 6. junija 2019 bo vzporedno s potekom avstrijske papirne konference Paper & Biorefinery  na Graškem sejmišču organizirana celodnevna delavnica na temo kadrov in izobraževanja za papirno in grafično industrijo, kjer bo predstavljen projekt SPPRING in rezultati ankete, ki se v določenih državah že izvaja (v Sloveniji bo ta na voljo v kratkem). Predvsem bo srečanje priložnost za izmenjavo mnenj in  idej, kako graditi prihodnost omenjenih industrij na področju kadrov in izobraževanja. Okviren program delavnice je v prilogi.

  • 7. junija 2019 (opcijsko) so udeleženci delavnice povabljeni na ogled največje avstrijske papirnice Sappi Gratkorn (https://www.sappi.com/gratkorn-mill). Vaš ogled mora potrditi vodstvo papirnice, zato so prijave možne še do konca tega tedna.

 

Na dogodek se je potrebno prijaviti!


Več informacij na:

Petra Prebil Bašin
direktorica pri Gospodarski zbornici Slovenije
Združenje papirne in papirno predelovalne industrije
Združenje tekstilne, oblačilne in usnjarsko predelovalne industrije
Dimičeva 13
1504 Ljubljana
T: +386 1 5898 274
F: +386 1 5898 100
M: +386 41 316 901
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
W: www.gzs.si