Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Podjetje Asahi Photoproducts je objavilo priročen video, kako optimizirati in izboljšati proizvodno učinkovitost fleksotiska do 30 odstotkov.
Podjetje Asahi Photoproducts, pionir v razvoju fleksografskih fotopolimernih plošč, je objavilo kratek izobraževalni video, ki ponuja preprosto, a učinkovito razlago rešitve za izračun, spremljanje in upravljanje splošne učinkovitosti fleksotiskarskih sistemov (OEE - Overall Equipment Effectiveness). Videoposnetek prikazuje tudi OEE-kalkulator, ki fleksotiskarjem omogoča enostaven izračun OEE z uporabo lastnih podatkov.

OEE-koncept ni revolucionarna novost, je pa še kar nekaj nejasnosti okoli izračuna splošne učinkovitosti delovanja sistemov. Do sedaj ni bilo na voljo kakršnekoli priročne razlage za hiter in enostaven izračun OEE, še posebej takega specifičnega za fleksotisk, za njegovo določeno operacijo ali celoten tisk.

Po izkušnjah podjetja Asahi Photoproducts lahko fleksotiskarji zgolj z menjavo plošč z novimi vodno pralnimi Asahi CleanPrint izboljšajo svoje proizvodne zmogljivosti do 30 odstotkov, pri čemer način dela skoraj ni potrebno spreminjati. Navadno se večji delež izračuna splošne učinkovitosti sistemov v fleksotisku pripisuje stroškom nabave plošč, a v Asahiju izpostavljajo, da to ni pravilo.Visoka stopnja OEE je predvsem pogojena s pretočnostjo tiskarskih opravil, torej hitro in učinkovito izvedbo teh, kar pogojuje manjši izmet in hitre roke dobave.

Če želite bolje razumeti, kaj pomeni OEE v fleksotisku, kako se izračuna in kakšen vpliv ima njegova optimizacija na poslovanje, si oglejte omenjen video. V praksi pa preskusite tudi kalkulator OEE.

Video, ki ponuja preprosto, a učinkovito razlago rešitve za izračun, spremljanje in upravljanje splošne učinkovitosti fleksotiskarskih sistemov

Več informacij na www.asahi-photoproducts.com.