Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Heidelberg bo na Drupi predstavil svojega paradnega konja za komercialni tisk, Speedmaster XL 105, ki zagotavlja tisk hitrosti 18.000 pol na uro. Obiskovalci njihovega razstavnega prostora bodo deležni tudi galerije invoacij (»innovation gallery«), v kateri bodo predstavljeni vsi potenciali razvoja v prihodnosti s poudarkom že obstoječih in uveljavljenih rešitev.


Heidelberg XL105-P z novo integrirano dodelavno enoto.

Predstavljeni bodo tudi računalniški sistem za upravljanje podatkov Cerm MIS, ki so ga od marca lani v Heidelbergu uspešno integrirali v obstoječ široko uveljavljen sistem grafične priprave in vodenja podatkov za komercialni tisk in tisk embalaže Prinect. Prikazali bodo tudi integracijo programske kode Pageflex v Prinect, ki predvsem namenjena spletnemu tisku.

Predstavljena bo tudi serija grafičnih materialov Saphira in nova linija rešitev Saphira Eco, ki izpolnjuje najstrožje okoljske standarde.

Heidelberg ponuja tudi storitve ogljikovega odtisa, s kompenzacijskim prispevkom lahko tiskarji certificirajo svoj proces tiska kot nevtralni tisk.

Predstavljena bosta tudi tiskarska stroja Speedmaster CX 102 s hitrostjo tiska 16.500 pol na uro, ki je bil prvič predstavljen v okviru Ipexa 2010. Po svetu je že preko 1000 namestitev te različice tiskarskega stroja.

Del novega razvoja bo tudi predstavljen kasetni vlagalnik za osvetljevalke Suprasetter CTP, ki omogoča izdelavo tiskovnih form z manj porabe razvijalca. Omenjena osvetljevalka zagotavlja upodabljaje visok ločljivosti s 5,080dpi, kar pomeni, da je primerna tudi za varnostne zaščitne in posebne aplikacije dodane vrednosti.

V dodelavi bodo predstavljene novosti zgibanja serije Stahlfolder, Ti 52 in Ti 36, ki v celostni sestav sistema vključujeta novo upravljano tehnologijo (compact control technology -CCT), ki zagotavlja krajše pripravljalne čase.

Heidelberg bo seveda kot posebnost predstavil tudi novosti s področja digitalnih tiskarskih rešitev poslovnega partnerja Ricoh.

Več informacij na www.heidelberg.com in www.ricoh.com.