Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Avery Dennison Labels and Packaging Materials (LPM) v sodelovanju s Toscom zmanjšuje toplogredne emisije CO2.
Avery Dennison Labels and Packaging Materials (LPM) s podjetjem Tosca, enim od vodilnih svetovnih proizvajalcev plastične embalaže in logističnih rešitev za večkratno uporabo v dobavni verigi, preusmerja svojo distribucijo izdelkov na plastične palete. Podjetje pričakuje, da bo letno prihranilo več kot 800 ton emisij CO2 v svoji evropski dobavni verigi.

#logistika #ekologija #tosco #averydennison #emisije

Plastične palete so bolj trpežne od lesenih, večkrat jih je mogoče ponovno uporabiti in se manj lomijo, kar posledično zmanjšuje tudi pojav poškodb in odpadka v dobavi. Po navedbah Tosce je mogoče plastične palete uporabiti več kot 100-krat in jih ob koncu življenjske dobe tudi ustrezno reciklirati.

Sodelovanje s podjetjem Tosco zajema distribucijo materialov iz tovarn in distribucijskih centrov Avery Dennison po vsej EU in v Veliki Britaniji, na Norveškem, v Švici in Turčiji. Uvajanja bodo postopoma uvedena tekom naslednjega leta.

Tosca uporablja model zbiranja in dostave čistih palet iz svojih servisnih centrov po vsej Evropi na lokacije Avery Dennison. Storitev je v celoti podprta s paletami, ki jih po vsakem sklenjenem distribucijskem krogu pregleda in očisti Tosca. Ob koncu vsakega leta pa bo Tosca tako kot vsaki svoji stranki Avery Dennisonu predala potrdilo o zmanjšani količini emisij CO2 zaradi koriščenja njihovih storitev.

Tosca napoveduje, da bi samo Avery Dennison lahko prihranil 819 ton emisij CO2 letno, če bi vse svoje lesene palete evro velikosti (1.200 x 800 mm) zamenjal sv paletami Tosco.

Več informacij na www.averydennison.com in www.toscaltd.com.