Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190711 EFI Memjet
EFI in Memjet sta sklenila poslovno partnerstvo.
Electronics For Imaging, krajše EFI, in Memjet, proizvajalec brizgalnih glav s sedežem v Kaliforniji v San Diagu (ZDA), sta sklenila združiti moči. V sodelovanju bodo povezali kapljično produkcijsko tehnologijo Duralink s programsko upravljano opremo EFI Fiery Digital Front End.

Kot je pojasnil Eric Owen, generalni direktor komercialnega tiska pri Memjetu, je nov sedem barvni kapljični sistem že opremljen s programsko opremo Fiery DFE in je že na voljo za ogled v predstavitvenem centru v San Diegu. Omenjena kombinacija ne zagotavlja le boljše kakovosti tiska in barvnega nadzora, temveč uporabnikom omogoča napredno upravljanje naročil in možnost enostavne izdelave mutacij in variabilnih podatkov neposredno med tiskom, pri čemer je nazivna hitrost sistema ohranjena.

Za tiskalniške sisteme z brizgalnimi glavami Memjet Duralink bo EFI odslej zagotavljal upravljalni vmesnik Fiery, ki je zasnovan na rešitvi EFI Fiery FS350 Pro. Zasnovan je tako, da omogoča boljše barvne in upodobitvene zmogljivosti, višjo produktivnost samega tiskalnika, napredna orodja za upravljanje in večjo povezljivost, kar uporabnikom omogoča bolj učinkovito odzivanje na zahteve strank. To pomeni učinkovitejše prilagajanje barv blagovnih znamk, aplikacijam zagotoviti širši obseg barv in enostavno uporabo večjega nabora barvil. Vse to vmesnik omogoča upravljati v zadnjem hipu.

Vključeval bo tudi programsko opremo EFI Fiery Color Profiler, ki ponuja različne orodja za upravljanje barv, izdelavo barvnih opisov, pregledovanje, urejanje in zagotavljanje kakovosti barv. Paket Fiery Color Profiler Suite ima tudi certifikat G7, ki dokazuje, da je oprema certificirana za umerjanje, nadzor in zagotavljanje sivega ravnovesja ter bogatih barv različnim tiskalniškim sistemom.

Fiery XB konfiguracija novega vmesnika zagotavlja prilagodljivo podatkovno arhitekturo, ki je združljiva za obdelavo različnih podatkov, tudi variabilnih vključno s PDF in  PDF/VT - za upravljanje velike količine podatkov transakcijskega tiska. Podatki so namreč obdelani in posredovani tiskalniku neposredno v načinu IPDS (Intelligent Printer Data Stream), sistem ima zato tudi certifikat IS/3.

V okviru sklenjenega partnerstva bodo uporabniki tiskalnikov z izpisnimi glavami Duralink odslej lahko uporabljali tudi delovno postajo EFI Fiery Command Workstation. Na tak način bi moralo biti upravljanje učinkovitejše, saj omogoča avtomatizacijo, dvosmerno komunikacijo in integracijo sistemov MIS/ERP in sistemov spletnega tiska (Web-to-Print - W2P).

Več informacij na www.efi.com in www.memjet.com.