Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mutoh je predstavil novost, tiskalnik »Viper TX Soft Sign«. Tiskalnik je na voljo v dveh različicah širine 1620 in 2210 mm. Predstavljajo celostno rešitev za neposredno tiskanje na tkanine s poliestrsko osnovo.

Mutoh Viper TX Soft Sign model.

Novi stroji so osnovani na tako imenovanih neposrednih barvilih z vodno osnovo, ki ne vsebujejo lahko hlapnih organskih spojin. Hitrosti izpisa dosegajo 77m2/uro. Novost bo prvič predstavljena na Fespi 2010.

Tiskalniki so namenjeni proizvajalcem tekstilnih tiskovin iz poliestrske osnove. Primerni so za različne aplikacije, kot so: zastave, transparenti, risbe, oglaševanje na športnih prireditvah, dekoracija sten, dekoracija pohištva, zavese, posteljnina...

Integriran sistem infrardečega sušenja in prezračevalnega sistema izpis na tkanini posuši učinkovito hitro. Sušilni IR sistem sestavlja valj z svetlobnim IR virom, tipična delovna temperatura znaša cca. 180 stopinj Celzija. Čas sušenja je predvsem odvisen od načina tiska, katerega enostavno vodimo preko zaslona občutljivega na dotik.

Novi rešitvi sestavlja osem izpisnih glav tehnologije »piezo«. Vsako glavo sestavlja 2 x 180 šob. Zaradi toplote sušenja se ob tisku iz barvil vodne osnove izloča precej pare, zato tiskalnik sestavlja tudi integriran sistem odsesavanja te.

Več informacij na www.mutoh.com.