Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je predstavil digitalni kompaktni fotoaparat PowerShot G11, naslednika večkrat nagrajenega PowerShot G10, z množico novih lastnosti.


Ključne inovacije G11 so premični zaslon LCD visoke ločljivosti in izboljšano zmanjševanje šumov. Canonov novi sistem Dual Anti-Noise združuje občutljivo tipalo ločljivosti 10 milijonov točk in Canonov procesor DIGIC 4, ki zagotavljata zmanjšano količino šuma in povečano kakovost slik pri dve stopnji nižji nastavitvi osvetlitve. Sistem Dual Anti-Noise fotografom omogoča zajem slik v polni ločljivosti z uporabo občutljivosti ISO 3200. To poenostavlja portretiranje pri šibki svetlobi ali nočnem krajinskem fotografiranju. Tudi zamegljenost zaradi tresljajev je mogoče s tem občutno zmanjšati.

Prilagodljivo fotografiranje z možnostjo nagibanja LCD PowerShot G11 prinaša izboljšano prilagodljivost z novim 2,8-palčnim vrtljivim zaslonom PureColor II VA LCD, ki je posledica odzivov uporabnikov. Zaradi vrtljivega zaslona je G11 prilagojen slikanju v vseh pogojih.

Canonov objektiv najvišjega razreda ponuja 5-kratni širokokotni zoom z optičnim stabilizatorjem slike (IS). Ta omogoča fotografiranje pri do štiri stopnje nižjih hitrostih zaklopa kot modeli brez stabilizatorja, kar pomeni delo v temnejših svetlobnih pogojih in z nižjo občutljivostjo ISO.

DIGIC 4 - izboljšan, dodelan in razširjen Največje izboljšave, ki jih je doživel G11, so namenjene profesionalnim in naprednim ljubiteljskim fotografom. Inteligentna tehnologija popravljanja kontrastov - i-Contrast - poveča dinamični razpon in preprečuje preosvetlitev ter ohranja podrobnosti v sencah. Nov snemalni način Low Light omogoča nizko stopnjo šuma pri manjši ločljivosti in višjem ISU. Uporabniki lahko pri tem fotografirajo z ločljivostjo 2,5 milijona točk pri občutljivosti ISO 12800 in hitrosti 2,4 posnetka na sekundo.

PowerShot G11 ima vgrajen tudi 3-stopenjski filter nevtralne gostote (ND-sivi filter) in natančno nastavljanje beline, ki omogoča prilagajanje spremembam naravne in umetne svetlobe. Možnost finih nastavitev v samem fotoaparatu pomeni, da bo čas poznejše obdelave posnetkov na računalniku krajši, pri tem pa fotografom omogoča večjo ustvarjalnost.

Smart Auto Mode - sedaj še pametnejši Procesor DIGIC 4 ima odslej vgrajeno izboljšano različico Canonovega načina Smart Auto Mode, ki vključuje tehnologijo prepoznavanja prizorov. PowerShot G11 bo samodejno analiziral in primerjal prizor z 22 scenskimi načini ter izbral najustreznejše nastavitve za optimalen rezultat. To je izvrsten pripomoček za fotografe, ki se radi posvečajo slikanju, manj pa tehničnim podrobnostim.

PowerShot G11 ima tudi priključek HDMI, ki omogoča predvajanje posnetkov na ustreznem TV-sprejemniku.

###

O Canon Consumer Imaging (CCI), Canon Europe Canon Europe je podružnica podjetja Canon Inc., ustanovljenega na Japonskem leta 1937. CCI je vodilni ponudnik digitalnih izdelkov za dom in pisarno, vključno s fotoaparati, videokamerami, brizgalnimi in laserskimi tiskalniki, večfunkcijskimi napravami, projektorji, optičnimi bralniki in faksirnimi napravami.

Canonova korporativna filozofija se imenuje kyosei ter pomeni koncept življenja in dela za skupno dobro. Kot okoljevarstveno usmerjena družba je Canon partner organizacije WWF.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na naslovu www.canon-europe.com. O Canonu Adria d.o.o. Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Alenka Strmole Jenček
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: + 386 (1) 530 87 32
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si