Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je predstavil digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat EOS 7D - popolnoma novo zasnovo za raznovrstne potrebe fotografov.EOS 7D z novim tipalom APS-C CMOS z ločljivostjo 18 milijonov točk prav tako odlikujejo procesorji Dual DIGIC 4 za hitro, visokokakovostno delovanje pri vseh svetlobnih pogojih, razpon ISO, razširljiv na 12.800, in neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo 8 posnetkov na sekundo - vse to brez dodatne opreme. Vrhunske tehnologije dopolnjuje izvrstna kakovost izdelave za popolnoma novo izkušnjo fotografiranja.

Med obsežnim razvojem se je Canon vrnil za načrtovalno mizo in prisluhnil fotografom po vsem svetu, da bi zasnoval EOS 7D glede na njihove različne potrebe. Direktor Canonove skupine za fotografske izdelke je o razvoju fotoaparata EOS 7D povedal: »Posvetovali smo se z več kot 5000 fotografi po vsem svetu in jih vprašali, kaj si najbolj želijo od svojega fotoaparata. S povezovanjem tega razumevanja in vrhunske tehnologije smo lahko razvili fotoaparat, ki fotografom resnično nudi vsestransko orodje, ki ga potrebujejo za eksperimentiranje s fotografijami.«

Natančne fotografije - visokozmogljivo samodejno ostrenje in sistemi merjenja
Fotoaparat EOS 7D odlikuje 19-točkovno tipalo AF, ki fotografom omogoča natančno fotografiranje in možnosti optimizacije kompozicije. Izboljšan sistem AF nudi nabor ročnih in samodejnih nastavitev, vključno z nastavitvama Zone in Spot AF za hitro in natančno sledenje ter zajem predmetov. Nastavitve AF so izredno prilagodljive, kar omogoča hitro odzivanje na spremembe v sceni. Za navpično in vodoravno postavitev je mogoče določiti različne točke AF, s čimer lahko fotografi samodejno prehajajo med pokrajinskimi in portretnimi posnetki brez pritiska na gumb.

Fotoaparat EOS 7D ima prav tako nov sistem merjenja. Focus Colour Luminance metering system (iFCL) samodejno meri fokus, barvo in osvetljenost na 63 področjih. Dvoplastno tipalo, ki dopolnjuje 19 točk AF, lahko zbere informacije iz vsakega posameznega področja in s tem zagotovi bolj natančno in dosledno osvetlitev.

Zajem slik, kot jih vidimo
Canon EOS 7D je opremljen z iskalom Intelligent Viewfinder, ki fotografom nudi 100-odstotno pokritost posnetka. Z 1,0[1]-kratnim povečevanjem - prvič pri modelih EOS - fotografi vidijo veliko svetlo sliko, ki jim omogoča, da se v celoti posvetijo posnetku. Zaslon LCD, vgrajen v iskalo, omogoča izbiranje med različnimi funkcijami prekrivanja, kot so točke AF in kompozicijska mreža. EOS 7D je prvi fotoaparat EOS s funkcijo Dual-Axis Electronic Level - v iskalu in na zaslonu LCD. Ta funkcija je zlasti koristna pri fotografiranju pokrajine, saj zagotovi poravnanost obzorja, ali pri uporabi objektiva Tilt and Shift za izravnavo fotoaparata.

Fotoaparat prinaša nov 3-palčni zaslon Clear View II LCD s trdo strukturo, ki je zasnovana za preprečevanje odseva. To doseže z odstranitvijo zračne plasti med zaščitnim slojem LCD-ja in tekočimi kristali. Nov zaslon odlikuje 160-stopinjski vidni kot, ki je učinkovit tudi pri močni svetlobi. Tipalo svetlobe ob strani fotoaparata lahko - kot pri fotoaparatu EOS 5D Mark II - samodejno nastavi osvetlitev glede na okolje.

Ustvarjalno eksperimentiranje s svetlobo
Canon EOS 7D je opremljen s funkcijo Integrated Speedlite Transmitter. Fotografi lahko tako prvič nadzirajo zunanjo bliskavico Speedlite brez dodatnih pripomočkov - idealno za tiste, ki želijo eksperimentirati z ustvarjalnimi nastavitvami osvetljevanja. EOS 7D ima prav tako posodobljeno vgrajeno bliskavico, ki nudi možnost ročnih nastavitev in širšo pokritost (goriščna razdalja do 15 mm).

Prilagajanje fotografske izkušnje
Fotoaparat EOS 7D je bil razvit z mislijo na potrebe fotografov. Videz in delovanje fotoaparata sta bila estetsko in ergonomsko zasnovana tako, da nudita fotografom najboljšo interakcijo. V ta namen lahko fotograf načrtuje lastno izkušnjo - delovanje fotoaparata je prilagodljivo, kar uporabniku omogoča določanje pogosto uporabljanih funkcij in nastavitev.

Navdušujoče lastnosti, navdušujoče fotografije
Canon EOS 7D je poln novih funkcij:
  • Tipalo APS-C CMOS z ločljivostjo 18 milijonov točk. Tipalo, zasnovano in izdelano pri Canonu, zaradi nove konstrukcije mikroleč in fotodiod izdeluje izjemne fotografije in nudi odlične zmogljivosti pri vseh pogojih.
  • Fotografiranje pri 8 posnetkih na sekundo. S pomočjo procesorjev Dual DIGIC 4 in izboljšanim električnim sistemom lahko fotografi zajemajo fotografije pri 8 posnetkih na sekundo - brez dodatne opreme in v vseh vrstah datotek.
  • Razpon ISO. V EOS 7D fotografom omogoča fotografiranje predmetov v njihovi naravni svetlobi. Razpon ISO (100 - 6400) je razširljiv na 12.800.
  • EOS Movie. Z izboljšanim delovanjem, ki olajša neposreden prehod v način za snemanje videa, je sedaj snemanje videa v polni visoki ločljivosti še lažje. Uporabniki lahko določijo osvetlitev in število posnetkov na sekundo, tudi z možnostjo 24 posnetkov na sekundo za pravi filmski občutek.
  • Procesorji Dual DIGIC 4. S pomočjo procesorjev Dual DIGIC 4 uporabnikom fotoaparata EOS 7D ne bo več treba delati kompromisov med hitrostjo fotografiranja, kakovostjo posnetka in zmogljivostjo ISO.
  • Navdušujoča oblika. Canon je pri oblikovanju ohišja in vgrajenih tehnologij prisluhnil fotografom. Magnezijeva zlitina nudi zaščito pred vplivi okolja - odporna, lahka konstrukcija je zasnovana za zaščito pred vlago in prahom, ki je na enaki ravni kot pri legendarnem fotoaparatu EOS-1N.

Fotoaparat je združljiv s širokim naborom dodatkov, s čimer ga je mogoče preprosto integrirati v delo fotografa. Brezžični oddajnik Wireless File Transmitter (WFT-E5) omogoča obsežno upravljanje fotoaparata prek spletnega brskalnika.

Fotoaparat EOS 7D je združljiv z objektivi EF in EF-S ter bliskavicami Canon EX Speedlites. Uporabljati ga je mogoče skupaj z baterijami Battery BG-E7 in daljinskimi upravljalniki ter stikali, kot je upravljalnik Controller RC-1/RC-5.


###


O Canon Consumer Imaging (CCI), Canon Europe
Canon Europe je podružnica podjetja Canon Inc., ustanovljenega na Japonskem leta 1937. CCI je vodilni ponudnik digitalnih izdelkov za dom in pisarno, vključno s fotoaparati, videokamerami, brizgalnimi in laserskimi tiskalniki, večfunkcijskimi napravami, projektorji, optičnimi bralniki in faksirnimi napravami.


Canonova korporativna filozofija se imenuje kyosei ter pomeni koncept življenja in dela za skupno dobro. Kot okoljevarstveno usmerjena družba je Canon partner organizacije WWF.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na naslovu www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Alenka Strmole Jenček
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: + 386 (1) 530 87 32
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si