Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Adobe Photoshop Lightroom 3 je razvit za operacijski sistem Windows in Macintosh. Predstavlja programsko rešitev za obdelavo digitalnih slik, z novo strukturno zasnovo pa odslej omogoča arhiviranje in upravljanje večjih količin podatkov.


Izboljšani RAW gonilniki vključujejo naprednejša orodja upravljanja digitalnih slik, predvsem sta izpopolnjeni orodji redukcije šuma in optimiziranja ostrine. Lightroom različice 3 je zasnovan tudi za 64-bitne platforme.

Prenovljene so tudi uvozne zmogljivosti modula, predvsem so bolj intuitivne. Lightroom 3 od sedaj podpira tudi uvažanje in upravljanje videa DSLR kamer, popolnoma podprti so modeli Canon in Nikon. Tudi v tem segmentu so znatno naprednejša orodja upravljanja svetlosti in redukcije šuma zajetih vsebin višjih ISO vrednosti, prioriteta je ohranjanje podrobnosti svetlih in temnih delov slike.

Uporabnikom so na voljo že izdelane konfiguracije akcij za samodejno geometrično korekcijo, upravljanje kromatične aberacije in vinjetiranja. V pomoč so dodatna orodja za upravljanje navpične in vodoravne perspektive, dodani so tudi umetni učinki, kot je na primer zrnavost za poudarjanje naravnega videza klasične fotografije.

Modul omogoča tudi neposredno spletno objavljanje in posredovanje slik, omogoča tudi dodajanje prilagodljivih zaščitnih vodnih znakov. Posnetke je možno izvoziti tudi v obliki video predstavitve opremljene z glasbo in podpisi.

Obstoječi uporabniki rešitve lahko za manjši znesek kupijo le licenco nadgradnje.

Za več informacij kliknite tukaj.