Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Koenig & Bauer je nedavno preko spleta prestavil novosti strojev in delovnih sistemov.
Podjetje Koenig & Bauer je v nedavni spletni predstavitvi Koenig & Bauer LIVE predstavilo novosti svoje ponudbe. Vrhunec predstavitve je bila svetovna premiera nove generacije sistemov Rapida, poleg te so predstavili številne druge produktne novosti, digitalne rešitve in storitve za tiskarsko industrijo. V živo preko spleta so predstavili delovanje novega tiskarskega stroja Rapida 106 X in nekaterih dodelavnih rešitev za izdelavo embalaže.

Rapida 106 X je nov tiskarski stroj, ki je bil razvit s številnimi dodatnimi funkcijami in moderno podobo, predstavlja pa odslej za segment ofsetnega tiska najzmogljivejšo različico tiskarskega stroja srednjega formata. Omogoča namreč tisk hitrosti do 20.000 pol/uro, z avtomatizirano logistiko plošč pa zagotavlja hitro izmenjavo tiskarskih opravil. Posebnost predstavitve je bil tudi tiskarski sistem Rapida 76, ki ima podedovane vse funkcije večje različice stroja formata B2. V okviru premierne predstavitve 7-barvne različice stroja Rapida 106 X so v živo predstavili njegovo delovanje oziroma celostno izdelavo embalaže, vse od prejema naročila oziroma predloge za tisk do končne izvedbe izdelka. V samem procesu izdelave je bila v živo predstavljena tudi popolnoma samodejna menjava plošč s sistemom PlateTronic.


Digitalne rešitve za izdelavo embalaže
Združeno podjetje Joint Ventures Koenig & Bauer Durst je predstavilo novosti digitalne izdelave embalaže. Poleg nadgrajenih rešitev Delta SPC 130 in CorruJet 170 so predstavili še eno novost, to je enota VariJet 106. Ta je zasnovana na kapljični tehnologiji tiska in je namenjena integraciji na zasnovo tiskarskega stroja Rapida 106.

Poleg strojnih rešitev so predstavili še storitvene novosti, predvsem v znamenju pandemije koronavirusa virtualno spletno možnost podpore preko platforme Visual Press Support, ki vključuje funkcije nadgrajene realnosti. V okviru predstavitve podpore so predstavili tudi nove storitvene pakete, ki so že del ponudbe Koenig & Bauer.

Digitalni tisk in rotacijski ofsetni tisk
V segmentu rešitev Digital & Webfed so predstavili številne možnosti uporabe rotacijskega kapljičnega sistema tiska RotaJet v izdelavi dekorativnih in embalažnih tiskovin. Najavili so tudi vstop na trg tiska valovitega kartona s predstavitvijo novih sistemov CorruCut in CorruFlex, s čimer Koenig & Bauer odgovarja na potrebe hitro rastočega trga embalaže.

Koenig & Bauer Flexotecnica je predstavilo sistem Evo XC z direktnim prenosom iz delovnega obrata v Tavazzanu (Italija). Ta je zasnovana na 8-barvnih kanalih in je na voljo v dveh različicah s korakom tiska do največ 850 mm in hitrostjo tiska do 400 m/min.

Spletne predstavitve v živo so na kratko osvetlile vsa področja ponudbe Koenig & Bauer. Hčerinska podjetja skupine so predstavila rešitve za tisk in dodelavo različnih materialov, tudi kovin in stekla, pa tudi predmetov. Gledalci so lahko spoznali tudi možnosti uporabe umetne inteligence na področju izdelave etiket in dobili odgovor na vprašanje, zakaj so bankovci še danes nepogrešljivo in varno plačilno sredstvo. V okviru vrednostnih papirjev so predstavili tudi hčerinsko družbo NotaSys, ki je odslej pod blagovno znamko Koenig & Bauer imenovana Koenig & Bauer Banknote Solutions.

Več informacij na www.koenig-bauer.com.