Koledar dogodkov

Print 4.0

Kraj dogodka: Zagreb (Hrvaška)
Povezava: https://print-magazin.eu/eventi/print-4-0-2/
Od: torek, 26. oktober 2021
Do: torek, 26. oktober 2021Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn


Da bi vam olajšali pot do vzpostavitve proizvodnje po načelu industrije 4.0 in na podlagi odličnih odzivov po prvi konferenci Print 4.0, ki je bila leta 2018 v Zagrebu, bo v hotelu Antunović (Zagreb, Hrvaška) organizirana že drugič. Konferenco organizira hrvaška sorodna grafična revija Print Magazin.

Vse, kar se je v zadnjih letih zgodilo v zvezi s tehnološkim napredkom, dokazuje, da smo sredi industrijske revolucije. Četrta industrijska revolucija ali kot jo nekateri imenujejo industrija 4.0 je temeljni pojem, ki zajema kombinacijo tehnološkega napredka, ki spreminja svetovno proizvodno industrijo. Napredni procesi s tem prinašajo novo dobo pametne proizvodnje - Print 4.0.

Kaj to pomeni za tiskarje? To pomeni pomembno preobrazbo poslovanja, torej avtomatizacijo in digitalizacijo proizvodnje.

Zakaj? Ker bodo tiskarji, ki avtomatizirajo svoje poslovanje, povečali konkurenčnost, prilagodljivost, produktivnost in s tem donosnost.

Kaj se bo zgodilo s tistimi, ki to počnejo? Žal bo izginil s trga.

V katero smer naj gredo grafična podjetja, če želijo delovati preprosteje, hitreje, bolj inovativno in bolj donosno? To je smer, ki poleg vlaganja v strojno opremo, torej stroje in opremo, zahteva tudi naložbe v programsko opremo, torej v IT-infrastrukturo, ki bo omogočala upravljanje vseh poslovnih procesov ne glede na to, kje se nahajajo. Osredotočenje zgolj na vlaganje v stroje bi lahko bila zanesljiva pot do zelo dragega neuspeha.