Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Riso v Švici prikazuje nov sistem Valezus. (vir: Riso)
Tudi Riso je razstavljavec na letošnjem dogodku Hunkeler Innovationdays, predstavlja kar tri inovacije. S tiskalnikom Valezus T2200 trgu predstavlja svoj najnovejši hitri brizgalni model za produkcijsko tiskanje. Ta 5-barvni tiskarski sistem je opremljen z dvema tiskalnima enotama in ponuja hitrost dvostranskega tiska do 330 A4 polnobarvnih strani na minuto. Namenjen je predvsem transakcijskemu tisku, tisku dokumentov, služi lahko kot rezervni tiskarski sistem. Valezus T2200 je bil zasnovan za povprečno mesečno količino tiskanja do 2 milijona izpisov. Krmilnik TagG Alpha Stream Controller podpira podatke AFP/IPDS in PostScript in uporablja upodobitveni gonilnik Adobe PDF Print Engine.

#riso #valezus #hunkelerinnovationsdays #kapljicnitisk #brizgalnitisk

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Delovni procesi, programska oprema in avtomatizacija delovnih procesov je skupaj z rešitvami v oblaku ključno gonilo za boljšo avtomatizacijo in učinkovitost. (vir: Konica Minolta Slovenija)
Digitalna izdelava etiket je postala prevladujoči trend, saj skoraj 35 % celotne vrednosti zdaj predstavlja popolnoma digitalni ali hibridni tisk. Digitalna tehnologija je nadvse uspešna, saj vse več blagovnih znamk in trgovcev na drobno prepoznava agilnost in hiter odziv kot ključna dejavnika, pri izpolnjevanju hitro spreminjajočih se vzorcev povpraševanja v novem svetu priložnosti.

#konicaminolta #digitalnitisk #avtomatizacija #etikete #embalaža

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Sistem avtomatizirane logistike in menjave tiskarskih plošč. (vir: Koenig & Bauer)
Vedno več komercialnih podjetij, ki predvsem ponujajo spletni tisk, opremlja svoje ofsetne tiskarske stroje s popolnoma avtomatskimi logističnimi sistemi za dostavo in menjavo tiskarskih plošč. Ta predvsem prihrani veliko časa pri menjavi opravil, zato je Koenig & Bauer v ta namen ponudil rešitev za stroje serije Rapida.

#koenigbauer #pripravaplosc #logistikaplosc #menjavaplosc #avtomatizacija

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Prava izbira embalažnega materiala zagotavlja reciklabilnost embalažnih izdelkov.
Konec življenjske dobe embalaže je začetek novega življenjskega cikla materialov. Zato jo pametno izbirajte, še bolj pametno izbirajte materiale zanjo in jo učinkovito predelajte in reciklirajte. Inštitut ICP skupaj s SRIP - Krožno gospodarstvo (mreže za prehod v krožno gospodarstvo) organizira enodnevni brezplačni seminar o trajnostnih rešitvah EOL za embalažo.

#icp #srip #kroznogospodarstvo #trajnost #seminar

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Podjetje Baumer hhs je razvilo novo rešitev za lepljenje zložljive embalaže z vzdolžnim šivom.
Z lepilno rešitvijo Side Seam Gluing Solution podjetje Baumer hhs spreminja način nanašanja lepila v izdelavi oziroma lepljenju škatel s stranskimi šivi. Ta namreč nanaša lepilo od spodaj z uporabo visokozmogljivih ventilov za nanašanje in s tem nadomešča enote z lepilnimi šablonami oziroma kolesi. Ker je to zaprt sistem, se izognemo kontaminaciji sistema lepljenja zložljive embalaže.

#baumerhhs #lepljenje #embalaza #sideseamgluing