Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Na drupi KP predstavlja tiskarske novosti za različne segmente grafične industrije.
Na Drupi 2024 bo HP v dvorani 17 predstavil številne nove tehnologije. Razstavni portfelj bo vključeval proizvodne in tiskarske rešitve za avtomatizacijo tiska publikacij, tiska velikega formata in tiska embalaže.

#hp #drupa #trajnost #avtomatizacija #razoglicenje #embalaza #tiskvelikegaformata

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Tiskarski stroj znamke Fujifilm, Revoria Press GC12500, premierno predstavljen evropskemu trgu.
Revoria Press GC12500, prvi digitalni formatni tiskarski stroj formata B2 z lasersko tehnologijo in uporabo suhega tonerja, je bil prvič evropski javnosti predstavljen v predstavitvenem centru Fujifilm v Ratingenu (Nemčija). Samo na dan preimerne predstavitve se je prijavilo preko 300 zainteresiranih. 

#fujifilm #revoria #b2 #gc12500 #unibiro #laserskitisk #toner

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Fogra že devetič organizira simpozij simpozij Color Management v Münchnu.
21. in 22. februarja bo v Münchnu (Nemčija) že 9. simpozij o upravljanju barv. Vseh 21 govorcev je zdaj dokončno izbranih. Praktiki in uporabniki iz tiskarskih podjetij ali skrbnikov blagovnih znamk bodo delili svoje znanje z javnostjo. Trenutno je 200 prijavljenih 200 iz skoraj 20 držav.

#fogra #barvnoupravljanje #simpozij #barvnoujemanje #barvnoskladje #standardizacija

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Grafičar je svojo pot začel že davnega leta 1987, mi ga z aktualnim izidom podpiramo 15 let.
Spoštovane bralke, spoštovani bralci, dobavitelji, avtorji in vsi drugi kot del naše družbe, s ponosom naznanjamo, da praznujemo nov mejnik, petnajstletnico uredništva revije Grafičar. Pri tem smo skupaj ustvarjali in sledili razvoju slovenske grafične industrije in medijskih trendov. Grafičar je od ustanovitve letos dopolnil 37 let, pri tem je naših 15 let obdobje, ki odraža našo zvestobo bralkam in bralcem ter hkrati potrjuje nujnost in privlačnost slovenske grafične revije.

#izid #graficar #obletnica #15let #urednistvo #trendi #vizija

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
EFI in Agfa sta sklenila partnerstvo na področju tiska velikega formata.
Družbi Agfa in EFI sta napovedali sklenitev globalnega strateškega partnerstva na področju brizgalnega tiska velikega formata. Kot del partnerstva bo Agfa v svojo ponudbo vključila sisteme neskončnega tiska znamke EFI (roll-to-roll - iz zvitka v zvitek), medtem ko bo EFI svoji ponudbi rešitev dodal Agfine hibridne brizgalne tiskalnike višjega cenovnega razreda.

#fespa #agfa #efi #velikoformatnitisk #neskoncnitisk #zvitek