Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Konica Minolta s sistemom AccurioPress 6272P ponuja podvojeno produktivnost in hitrost tiska.
Konica Minolta je predstavila nov sistem za digitalni tisk AccurioPress 6272P, ki ponudnikom tiska omogoča nove možnosti monokromatskega tiska. Komercialni tiskarji, storitve tiska za plačilo in osrednje interne tiskarne so glavni ciljni trgi za ta popolnoma konfiguriran digitalni produkcijski tiskarski sistem.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Bobst praznuje 40 let tehnologije prešanja oziroma izsekovanja.
Pred natanko 40 leti je na Drupi leta 1982 Bobst predstavil plosko tehnologijo stiskanja s pogonom odmične gredi, v žargonu poznano kot tehnologijo "Tiegel". Predstavili so tehnološko nov sistem , ki je bil kot tehnologija popolnoma na novo razvit in patentiran. Samo tehnologijo z uporabo pogona pomične gredi je razvil inženir Georges Polic, njena posebnost pa je bil sorazmerno dolg kontaktni čas med matrico in materialom za obdelavo, pri čemer produktivnost ni bila zmanjšana. Serija rešitev Autoplatine je bila trgu ponujena že leta 1940.

#bobst #tiegel #izsekovanje #presanje

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
HP PageWide Advantage 2200 je produkcijski tiskalnik z novo platformo brizgalnega tiska.
Z novim profesionalnim tiskalniškim sistemom HP PageWide Advantage 2200 podjetje HP ponuja prvi model zasnovan na novi platformi brizgalnega neskončnega tiska. V načinu tiska iz zvitka v zvitek omogoča tisk po obeh straneh v enem prehodu in širini izpisa do največ 521 mm. Po navedbah HP-ja je nov sistem namenjen aplikacijam komercialnega tiska, založništva in transakcijskega tiska oziroma direktne pošte.

#hp #pagewide #neskoncnitisk #brizgalnitisk

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Prosojna in barvno upodobljena zasnova etiket Light Line Invisible. (vir: Leonhard Kurz)
Leonhard Kurz, specialist za razvoj in proizvodnjo folij, je predstavil koncept "Light Line Invisible", novo podobo etiket serije Light Line. Gre za barvno upodobljene motive na prosojni foliji, ki učinkujejo vizualno holografsko.

#leonhardkurz #etikete #holografskiucinek

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mondi v lastnem laboratoriju testira možnosti recikliranja papirnih izdelkov in embalaže.
Mondi je nedavno odprl lasten laboratorij za testiranje reciklabilnosti izdelkov v Frantschachu (Avstrija). Laboratorij v manjšem obsegu omogoča analizo recikliranja različnih papirnih in embalažnih izdelkov, ki poleg osnovnih surovin vsebujejo tudi druge kemične (premaze) in materialne komponente.

#mondi #laboratorij #recikliranje #kroznogospodarstvo