Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180522 oce colorwave 9000
Nov velikoformatni tiskalnik Océ Colorwave 9000, ki je bil prvič predstavljen na letošnji Fespi 2018.
Podjetje Canon je na letošnji Fespi v Berlinu (Nemčija) premierno predstavilo nov velikoformatni barvni tiskalnik Océ Colorwave 9000, ki je namenjen tisku črtnih grafik. V prvi vrsti je namenjen vse s potrebam po tisku načrtov in podobnih tehničnih dokumentov, zemljevidov, POS-aplikacij.

Nov tiskalniški sistem Océ Colorwave 9000 je zasnovan na Océ-jevi kapljični tehnologiji tiska z enim prehodom ( Océ-Single-Pass-Inkjet), ki po navedbah proizvajalca omogoča potisk številnih različnih tiskovnih substratov. Pri tem je hitrost tiska popolnoma neodvisna od kompleksnosti predloge za tisk in vrste medija. sistem je možno neposredno povezati z sistemom neposredne dodelave, pri čemer ohranja izvorno nazivno hitrost izpisa, ki znaša  11,5 A0- oder 16 A1-strani na minuto.

Z brizganjem kapljic barvila velikosti zgolj 1,2 pikolitra tiskalnik Océ Colorwave 9000 porabi znatno manj barve tudi v najkakovostnejšem načinu izpisa. Kapljična tehnologija Océ-Single-Pass-Inkjet zagotavlja barvne izpise večjega barvnega obsega, pri čemer so izpisi visokega sijaja in nasičenih barv. Zahvaljujoč izhodni ločljivosti 1.600 x 1.600 dpi so tehnični dokumenti izpisani z visoko stopnjo natančnosti, kar zagotavlja čitljivost tudi najmanjših elementov.

Nov tiskalnik je za upravljanje združljiv s številnimi delovno upravljanimi sistemi, torej različnimi  CAD-delovnimi sistemi, kontrolerjem High-Speed Power-Sync in številnimi blagovne znamke Océ.

S popolnoma integriranim dodelavnim sistemom Océ Professional 6011/6013 sestav tvori celostno rešitev za izdelavi različnih tiskanih aplikacij. Tiskalnik odlikuje tudi zalogovnik zvitkov tiskovnega materiala (do 6 zvitkov), ki zvitke upravlja samodejno in znatno zmanjša potrebo po ročnem vodenju. Omenjen sestav je bil v živo predstavljen tudi na omenjeni Fespi 2018.

Več informacij na www.canon-europe.com.