Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
AMSTELVEEN, 5. 2. 2009    Canon je svoj nabor videokamer visoke ločljivosti obogatil z novo serijo naprav profesionalne kakovosti s pomnilnikom flash: LEGRIA HF S. Z nekaj edinstvenimi in naprednimi tehnologijami postavljata LEGRIA HF S10 in LEGRIA HF S100 nov mejnik v snemanju v visoki ločljivosti.


Nagrajen Canonov sistem HD Camera je bil izboljšan posebej za serijo LEGRIA HF S. Združuje slikovno tipalo Full HD CMOS ločljivosti 8 milijonov točk, Canonov objektiv HD Video z 10-kratnim zoomom in najnovejši procesor DIGIC DV III, zato je zajeta slika skoraj trikrat večja od ločljivosti Full HD - kakovost posnetkov je izvrstna. S povečanim obsegom profesionalnih lastnosti sta obe videokameri primerni za najzahtevnejše kupce in profesionalne snemalce.

    

»Canonovo tehnološko vodstvo na področju digitalnega videa se pozna pri kakovosti slike, ki jo zmoreta videokameri, saj je ta dobesedno pred svojim časom,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging v Canonu Europe. »S kombinacijo HD-tehnologije naslednje generacije in pomnilnika flash sta popoln prikaz naše zavezanosti inovacijam.«

LEGRIA HF S10 in LEGRIA HF S100:
  • Nov Canonov sistem HD Camera
Objektiv Canon HD Video (58 mm premer za filtre) z 10-kratnim zoomom in optičnim stabilizatorjem slike (OIS)
Tipalo Full HD CMOS z 8 milijoni točk
Hiter procesor DIGIC DV III
 
  • Prilagodljivi gumbi za upravljanje
  • Napreden nadzor slike: povečava in poudarjanje barv (Colour Peaking) za podporo ročnemu ostrenju, funkcija Zebra Assist za ročno osvetlitev, nastavljivost največje stopnje ojačitve (Automatic Gain Control), barvna lestvica in testni signal
  • Hitro in natančno ostrenje Instant AF
  • Izbira shranjevanja
LEGRIA HF S10: dvojni flash pomnilnik z 32 GB vgrajenega pomnilnika in možnostjo snemanja na kartice SDHC
LEGRIA HF S100: snemanje na pomnilniške kartice
  • Priključek za mikrofon, izhod za slušalke in ročni nadzor za boljši zajem zvoka
  • Napredne fotografske lastnosti: ločljivost 8 milijonov točk, tipalo položaja in način zaporednega slikanja
  • Razširljiv sistem: nastavek mini Advanced Accesory Shoe, HDMI in komponentni izhod
  • Funkcija Pre REC zagotavlja, da ne izpustimo nobenega prizora
  • Prepoznavanje obrazov, dvojni snemalni način Dual Shot in način Video Snapshot za enostavno ustvarjanje sijajnih videov
  • Programska oprema za obdelavo videa PIXELA ImageMixer; Canon Solution Disk za upravljanje fotografij

Višja kakovost slike
Napredne lastnosti, ki jih prinašata LEGRIA HF S10 in LEGRIA HF S100, so mogoče samo zaradi uporabe edinstvene Canonove HD-tehnologije.

Tipalo CMOS z 8 milijoni točk - 6 milijonov točk za video - naredi slike večje, kot je visoka ločljivost Full HD 1920x1080. Video je nato pretvorjen v ločljivosti Full HD in posnet z največjo dovoljeno bitno hitrostjo standarda AVCHD - 24 Mb/s.

Za izboljšano delovanje pri šibki svetlobi so videokamere serije LEGRIA HF S zasnovane z objektivom HD Video (58 mm premera) z 10-kratnim zoomom. Če je potrebna še večja povečava, je na voljo funkcija 1,7-kratnega telekonverterja, ki domet objektiva poveča na 17-kratni zoom pri ločljivosti Full HD. Optični stabilizator slike združuje dva sistema zaznavanja tresljajev, s katerima kar najbolje preprečuje tresljaje, ki jih povzročata dihanje ali vožnja z avtomobilom. S temi lastnostmi LEGRIA HF S10 in LEGRIA HF S100 zajameta približno 12,5 odstotka več ločljivosti kot nagrajena videokamera Canon HF11.

Nov procesor DIGIC DV III je bil razvit z namenom obdelovanja velike količine podatkov, ki mu jih pošilja tipalo z 8 milijoni točk. Z izboljšano barvno reprodukcijo podpira razširjen barvni spekter xvYCC (x.v. Color). Prav tako ga odlikujejo boljše zmogljivosti pri samodejni osvetlitvi AE - 25-odstotno povečanje dinamičnega razpona zagotavlja naravne barvne odtenke v prizorih z večjim kontrastom - in podpora tehnologije prepoznavanja obrazov.

Prepoznavanje obrazov
Canonova tehnologija prepoznavanja obrazov zaznava do 35 obrazov v okviru in v skladu s tem prilagodi nastavitve snemanja. Izbrati je mogoče do devet obrazov: enega kot osnovno vodilo. Prefinjena tehnologija izbire in sledenja obrazom - podobna tisti, ki jo najdemo v Canonovih kompaktnih digitalnih fotoaparatih - zagotavlja, da bo izbran obraz ostal oster kar najdlje.

Face Detection AE (samodejna osvetlitev) izkorišča zmogljivost procesorja DIGIC DV III za hitro določanje primerne osvetlitve. Face Detection AF (samodejno ostrenje) uporablja Canonov sistem ostrenja Instant AF za sledenje obrazom in njihovo ostrino. Canonov sistem prepoznavanja obrazov je edinstven in izjemno odziven tudi v primerih, ko je ozadje občutno temnejše ali svetlejše kot subjekt. Z načinoma Face Jump (izbira obrazov) in Face Timeline (časovni prikaz) pa je iskanje po posnetkih med predvajanjem hitro in enostavno.

Profesionalni nadzor
Videokamere serije LEGRIA HF S dajejo snemalcem širok nabor profesionalnih orodij, s katerimi lahko dosežejo želene rezultate. Z neposrednim dostopom do ročnih nastavitev z dvema gumboma se lahko hitro odzivajo na dinamično spreminjanje snemalnih pogojev.

Funkcija Colour Peaking poudari robove prikazanih objektov na zaslonu LCD in poenostavlja ročno ostrenje. Zebra Assist omogoča enostavnejšo oceno ostrine, ko so deli posnetka preosvetljeni. Zaslon LCD je mogoče nastaviti na 100-odstotni televizijski prikaz, ki simulira televizijski zaslon. Največjo stopnjo ojačitve (AGC) običajno omogočajo samo videokamere najvišjega razreda, omogoča pa povečanje odzivnosti kamere pri snemanju v šibkih svetlobnih razmerah.

Zaupanja vredna tehnologija
Zaradi izrazito zaobljene oblike so nadzorni gumbi postavljeni intuitivno, držalo pa udobno. Nov uporabniški vmesnik zagotavlja učinkovitejše upravljanje menijev vmesnika. Za najzahtevnejše snemalne razmere funkciji Colour Bar in Test Tone dopuščata natančno kalibracijo zunanjih monitorjev in avdio opreme.

V načinu Pre REC (pre-record) kamera stalno shranjuje zadnje 3 sekunde prizora. Ko je pritisnjen gumb za snemanje, je ta trisekundni izsek dodan na začetek posnetka. To zagotavlja, da bodi vsi najboljši prizori posneti, tudi če se uporabnik na hitro dogajanje odzove nekoliko počasi.

Funkcija Dual Shot poenostavlja zmedo, ki jo včasih povzročajo različni snemalni načini na izbirnem gumbu. Poleg načinov Video in Foto, ki omogočata dostop do ročnih nastavitev, je tu še način Dual Shot. Ta poskrbi za samodejne nastavitve kamere, uporabnik pa se lahko osredotoča na snemanje prizora. Ta funkcija prav tako omogoča hitro menjavanje med video in fotografskim načinom. Fotografirati je mogoče tudi med snemanjem. Poleg slik v ločljivosti 8 milijonov točk z zaporednim načinom slikanja posname 25 fotografij ločljivosti 2,07 milijona točk - v eni sami sekundi video zapisa. Predvajanje je mogoče sprožiti kadarkoli s pritiskom na gumb.

Prednosti pomnilnika flash
LEGRIA HF S10 in LEGRIA HF S100 prinašata vse prednosti pomnilnika flash. Ta potrebuje manj energije kot običajni mediji in zahteva manj časa za vklop. Ker je tudi fizično manjši, so videokamere lahko manjše in lažje. Zaradi odsotnosti gibljivih delov so posnetki na varnem, zaščiteni pred udarci in prevračanjem, ki so mu videokamere pogosto podvržene.

Nova serija LEGRIA HF S ponuja dve možnosti: LEGRIA HF S10 snema na 32 GB notranjega pomnilnika flash - dovolj za 12 ur HD videa pri najbolj učinkoviti nastavitvi kakovosti ali do 3 ure pri najvišji kakovosti 24 Mb/s - in na pomnilniške kartice SDHC. Za lažjo izmenjavo videov LEGRIA HF S100 snema neposredno na pomnilniške kartice.

###
------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Canon Consumer Imaging (CCI), Canon Europe
Canon Europe je podružnica podjetja Canon Inc., ustanovljenega na Japonskem leta 1937. CCI je vodilni ponudnik digitalnih izdelkov za dom in pisarno, vključno s fotoaparati, videokamerami, brizgalnimi in laserskimi tiskalniki, večfunkcijskimi napravami, projektorji, optičnimi bralniki in faksirnimi napravami.

Canonova korporativna filozofija se imenuje kyosei ter pomeni koncept življenja in dela za skupno dobro. Kot okoljevarstveno usmerjena družba je Canon partner organizacije WWF.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na naslovu www.canon-europe.com.

O Canon Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij na www.canon.si.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:     +386 (1) 530 87 20
Faks:    +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.