Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Analitika tiskarnam omogoča vpogled v stanje proizvodnje in s tem povečati njeno učinkovitosti.
Podatki so znanje. Znanje je moč. Uporabite svoje in naredite več z manj. Vaši tiskarski procesi lahko ustvarijo ogromne količine podatkov, ki pa vam ne dajejo resnično uporabnega vpogleda v poslovanje. Zato je pogosto težko analizirati pravi vzrok težav, kot sta nizka izkoriščenost tiskalnika in slaba kakovost izpisa. Poleg tega se bodo proizvodne ekipe brez tovrstnega podatkovnega vpogleda v realnem času počasneje odzivale na nepredvidene izpade ali dogodke, ki upočasnjujejo proizvodnjo. Pomanjkanje informacij o proizvodnji tiska v realnem času lahko zmanjša dobičkonosnost poslovanja in zviša proizvodne stroške.

#efi #iq #analitika #statistika

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Konica Minolta AccurioLabel 400 je korak dlje v digitalizaciji tiska etiket.
Tisk etiket je ena od najhitreje rastočih panog v celotni industriji tiska. Danes je nemogoče, da bi trgovina, industrija ali distribucija delovale brez uporabe nalepk oziroma etiket. Kamor koli pridemo, povsod srečamo etikete, ki nas usmerjajo ali obveščajo. Eden pomembnejših segmentov proizvodnje nalepk je trgovina, saj je danes praktično nemogoče kupiti proizvod, na katerem ni vsaj ene etikete, pa naj gre za pijačo, hrano, embalažo ali elektroniko.

#konicaminolta #accriolabel #tisketiket

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Študije kažejo, da so pomembni vsi promocijski in komunikacijski kanali.
Kanalom oziroma točkam promocije, po katerih potrošniki prihajajo v stik z oglasnimi sporočili, v marketingu imenujejo »touchpoints«. Število teh stičnih točk je v zadnjih 15 letih digitalizacije eksplodiralo. Nedavna obsežna študija pa vkljub temu dejstvu jasno kaže, da tisk še vedno povečuje učinek promocije.

#touchpoints #marketing #trzenje

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Najmanj trije razlogi so, zakaj naj se tiskarji oglašujejo.
Če želite najti nove stranke, se morate predstaviti, predstaviti kot tiskar, ponudnik tiskarskih, grafičnih, oblikovnih in drugih storitev. Minili so časi, ko so kupci sami prihajali v podjetje oziroma tiskarno in naročali tiskovine. Te že dolgo niso več zagotovljen uspeh, tiskarne in podjetja na splošno morajo aktivno iskati nove stranke in biti v realnem in virtualnem svetu vidni. Čarobna beseda za to je marketing. Tisti, ki se oglašujejo, samozavestno pokažejo prednosti lastnega podjetja in opozorijo nase, posredno tudi na inovativnost. Toda zakaj bi se tiskarji ukvarjali s tem?

#promocija #marketing #vkljucenost #social

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Story Valley je mednarodni projekt s prvo dvojezična številko časopisa Pixel na SMGŠ.
Ali je možno prek ustne zgodovine in njenega vključevanja v izobraževanje hkrati poučevati književnost, jezik, kulturno dediščino, evropsko kulturo in zgodovino, kreativno pisanje, migrantsko tematiko in kritično razmišljanje? Odgovor je DA. In točno to je glavni namen projekta Story Valley, ki hkrati z vsem naštetim gradi še prijateljstvo med pripadniki različnih narodov. Srednja medijska in grafična šola

#storeyvalley #smgš #pixel