Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
EFI Fiery JobFlow zagotavlja več celovite avtomatizacije procesov priprave.
Avtomatizacija delovnega procesa ni nekaj, za kar si je treba prizadevati, temveč je nujna v današnjem konkurenčnem okolju storitev vse hitreje izvedenega tiska. Žal pa dejstvo, da velika večina ponudnikov tiskarskih storitev nima celovitega delovnega procesa za pripravo opravil oziroma avtomatizacijo priprave na tisk v svojem delovnem toku, ostaja.

#efi #priprava #avtomatizacija

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Accurio Label 400 je nov sistem tiska etiket.
Na svoji evropski predstavitvi European Labels & Packaging Exhibition v Madridu (Španija) je Konica Minolta prvič javnosti predstavila nov sistem digitalnega tiska etiket, Accurio Label 400. Vhodne in izhodne enote upravljanja materiala v zvitku so partnerske znamke GM (Grafi sk Maskinfabrik). Z novostjo predvsem želimo podkrepiti svoj delež na trgu etiket, embalaže in dodelave. Novi sistem naj bi bil komercialno dostopen že v prvi četrtini leta 2023.

#accuriolabel #tisketiket #tiskembalaze #etikete #embalaza

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Grafična embalažna podjetja sledijo aktualnim smernicam.
Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani je letos v sodelovanju z revijo Grafičar začela raziskavo slovenskega grafičnega trga. Vanjo so vključena različna grafična podjetja, ki smo jih kategorizirali glede na grafično dejavnost oziroma ponudbo. Na terenu so v raziskavo aktivno vključeni študentje, ki bodo v reviji Grafičar objavljali svoje ugotovitve in predstavitve omenjenih podjetij.

#raziskavatrga #graficnitrg #graficnapodjetja #stanje

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Fespa je postala doživetje tiska v teku.
Fespa je začela intenzivno kampanjo za sejma Fespa Global Print Expo 2022 in European Sign Expo 2022 že februarja letos. Po več kot dveh letih tovrstnih virtualnih dogodkov vsi potrebujemo novo energijo in priložnost za osebni stik, je prepričan organizator letošnje Fespe. Prav zato sta v dneh od 31. maja do 3. junija letos sejma dejansko izpolnila vsa pričakovanja javnosti in poudarila, kako zelo sta se posebni velikoformatni, tekstilni in digitalni tisk.

#fespa #digitalnitisk #digitalnadodelava #sitotisk #velikoformatnitisk

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Tudi dodelava postaja vse bolj digitalna
Raziskave trga kažejo in napovedujejo, da so med ključnimi dejavniki razvoja in obstoja naše grafične dejavnosti pospešena digitalizacija in avtomatizacija procesov, večja uporaba dodelave tiskovin dodane vrednosti, nadaljnja rast spletnega naročanja tiskovin in razvoj spletnih trgovin oziroma ponudb storitev tiska. Že nekaj let se zato v razvoju z digitalno tehnologijo in digitalizacijo procesov hitro razvijajo in spreminjajo vsi vidiki grafične industrije. Ne le priprava in tisk, temveč tudi dodelava postaja vse bolj digitalna.

#dodelava #smernice #trendi