Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nova številka že na voljo, lahko si jo prelistate tudi v predogledu.
Izšla je 4. številka revije Grafičar za leto 2021. Želimo vam prijetno branje! Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Svojo ponudbo so predstavila tudi uveljavljena podjetja.
Na Celjskem sejmu je bil od 17. do 18. junija v organizaciji hrvaške grafične revije Print Magazin za obiskovalce brezplačni grafični dogodek DA! – Digitalne aplikacije. Na slavnostnem odprtju je sodelovalo tudi uredništvo revije Grafičar, ki iz prve roke lahko potrdi, da je dogodek na slovenskih tleh prikazal številne atraktivne in inovativne ponudbe domačih in tujih proizvajalcev grafične opreme za področja digitalnega laserskega tiska, kapljičnega tiska (predvsem velikoformatnega) in sitotiska. Digitalne aplikacije, ki so bile tokrat pete po vrsti, so gostile več kot 20 uveljavljenih proizvajalcev in dobaviteljev grafične opreme v regiji.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
V članku so predstavljene in med seboj primerjane tri programske rešitve za organizacijo projektov.
Že dalj časa so naše življenje in spomini različne datoteke ter načrti del digitalnih naprav. Ko poleg naštetega del teh postane še delo v službi ali šoli, pa na naših napravah kaj hitro postane zmešnjava. Tako se zlahka začnejo pojavljati težave pri iskanju nekaterih dokumentov, slik, verzij datotek, in če pri tem nimamo vzpostavljenega smiselnega sistema shranjevanja, lahko izgubimo veliko časa in energije. Še huje pa to pomeni za naše delo oziroma naše podjetje, saj lahko v poslu prihaja do večjih zamud, težav in dodatnih nepotrebnih stroškov, če ni vzpostavljenih dobrih rešitev za vodenje in arhiviranje datotek.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Kaj je lahko še krožno, razen papirja in nekatere plastike
Krožnost in trajnostno ravnanje v gospodarstvu je najbolj pomemben trend, ki v industriji pogosto zahteva nezaželene hitre spremembe poslovnih modelov, delovnih tokov in celostnega pristopa dela. Tiskarska panoga zaznava po eni strani upad poslov na področju revijalnega in časopisnega tiska, po drugi pa porast povpraševanja po tisku embalaže, ki pa je trenutno velika okoljevarstvena zagata, saj vse odpadne embalaže ne zmoremo predelati. Več o temi krožnega gospodarjenja v tiskarstvu si lahko preberete v aktualni 4. številki revije Grafičar.