Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Ozki neskončni tisk s številnimi izzivi in priložnostmi na področju izdelave etiket in embalaže.
Prihodnost ozkega neskončnega tiska v letu 2023 so številni izzivi in hkrati nove priložnosti oziroma možnosti tiska etiket. Trajnost, integriteta blagovne znamke in pomanjkanje delovne sile so ključne težave, s katerimi se morajo spopadati tiskarne na splošno. Trajnost postaja ključno področje, ki ga narekujejo zahteve potrošniške družbe, prihajajoča zakonodaja in zaveze blagovnih znamk po okoljski odgovornosti. Po podatkih raziskave Futurum Research več kot 70 odstotkov podjetij načrtuje povečanje sredstev za naložbe v večjo trajnost že v naslednjih 12 mesecih, kar kaže na močno osredotočenost na okolju prijazne prakse. Več v aktualnem 4. izidu revije Grafičar.

#ozkotracnitisk #ozkineskončnitisk #tisketiket #etikete #gibkaembalaza

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
EU nezadovoljna z napovedmi trajnostnih uredb o embalaži.
V tokratnem 4. izidu si lahko preberete tudi več o kritikah uredb EU o embalaži. Forum Service Packaging in združenje European Paper Packaging Alliance kritizirata uredbo EU o embalaži kot neučinkovito, saj je z osnutkom uredbe EU o embalaži (PPWR) evropska komisija presegla cilj večje trajnosti. To je osrednje sporočilo panelne razprave, ki sta jo organizirala Forum Service Packaging (FSV) in združenje European Paper Packaging Alliance (EPPA) na Interpacku 6. maja letos. Udeleženci pereče razprave so bili v sklepu prepričani, da je za več trajnosti kljub podpori embalažne industrije potreben drugačen pristop.

#eu #trajnost #uredbe #embalaza 

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
AccurioLabel 400 je paradni konj v ponudbi rešitev za tisk etiket podjetja Konica Monilota.
Tisk etiket je ena od najhitreje rastočih panog v celotni grafi čni industriji. Zato vam Konica Minolta v tokratnem izidu revije Grafičar predstavlja nekaj najpomembnejših trendov v tisku etiket in novost v ponudbi, to je sistem Konica Minolta AccurioLabel 400.

#konicaminolta #tisketiket #etikete #accuriolabel #izid

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Adobe v svoje rešitve že dlje časa integrira funkcije umetne inteligence.
Tudi v tokratnem 4. izidu revije Grafičar pišemo o umetni inteligenci. Umetna inteligenca (UI) igra pomembno vlogo v različnih Adobovih aplikacijah. Adobe je eno izmed podjetij, ki aktivno vključujejo UI v svoje izdelke, da bi uporabnikom omogočila izboljšane funkcionalnosti in izkušnje.

#izid #adobe #ui #umetnainteligenca #firefly

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Osrednja rešitev Bobstove vizije je oblak Bobst Connect.
Švicarski proizvajalec strojev Bobst je na svoji glavni lokaciji v Mexu blizu Lozane (Švica) predstavil več inovacij za proizvodnjo embalaže in etiket. Pri vseh igra digitalizacija industrije poglavitno vlogo. Z novimi storitvami pa si Bobst prizadeva zmanjšati porabo energije svojih strojev za 10–20 odstotkov do konca leta 2024. Več o tem v aktualnem 4. izidu revije Grafičar.

#bobst #connect #digitalizacija #avtomatizacija #robotizacija #izid