Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20141015_roland_arm-10.jpg
Rolandov prvi 3D-tiskalnik za izdelavo prototipov.
Na letošnjem sejmu Viscom, ki bo od 5. do 7. novembra v Frankfurtu, bo podjetje Roland DG predstavilo nov rezkalni stroj in prvi 3D-tiskalnik.

Z družino rešitev Mono Fab je podjetje Roland DG predstavilo serijo rešitev 3D-tiska, ki so po načinu upodobitve subtraktivni ali aditivni sistemi. Z modelom tiskalnika SRM-20 prototipe izdelujemo z odvzemanjem materiala, z modelom ARM-10 pa material dodajamo.

Sistem ARM-10 je Rolandov tako rekoč prvi 3D-tiskalnik. Namenjen je predvsem izdelavi prototipov in testiranju zasnovanih oblik, tudi kompleksnejših. Tiskalnik deluje na osnovi UV-LED tehnologije in posebne UV-smole. Smola je po aplikaciji primerna za nadaljnjo obdelavo, kot je denimo poliranje.

Na novo razvit rezkalni stroj SRM-20 pa je namenjen obdelavi kosov običajnih materilov, kot so akril, ABS, les in druge umetne mase. Namenjen je izdelavi enostavnejših prototipov.

Podjetje Roland DG bo v okviru svojega razstavnega prostora predstavil tudi tiskalnik velikega formata Versa press RF-640. Ta je zasnovan na novi tehnologiji izpisnih glav, ki so združljive z ECO-SOL MAX2-barvili. V osnovi je 4-barvni tiskalniški sistem s hitrostjo izpisa 48,5 m²/uro. Rolandov sistem Ink-Switching zagotavlja nemoteno delo s kontinuiranim doziranjem barvila in menjavo le tega kadarkoli.

Več informacij na www.rolanddg.com.