Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Objet Geometries, vodilni inovator s področja razvoja 3D tiska, je svoj portfelj ponudbe razširil z modelom Connex350, njihov drugi hitri prototipni sistem, ki omogoča oblikovalcem in proizvajalcem simultano natisniti materiale z različnimi mehanskimi in fizikalnimi lastnostmi.


3D tiskalnik Connex350.


Edini 3D tiskalnik s tovrstno zmogljivostjo upodabljanja je bil v Evropi prvič predstavljen med 23. In 24. junijem na konferenci Dassault Systems Developer Conference v Velizy-u, Franciji.

Connex350 nudi zmogljivosti, ki jih podpira tudi njegov prednik model Connex500, le da ima manjši delovni prostor 350x350x200mm. Predhodni omenjeni model je požel kar nekaj uglednih nagrad: Frost & Sullivan Award for Product Innovation, EuroMold Product Development Award, RadTech USA Emerging Technologies Award in Red Dot Award for product design. Connex500 je bila dobrodošla novost za številna vodilna podjetja s področij potrošnih dobrin, potrošniške elektronike, izobraževanja, biroje in mnoge druge.

Vsestranskost in preciznost brez primere
Kot Connex500, tudi Connex350 uporablja patentirano tehnologijo Objet's PolyJet Matrix, ki zagotavlja visoko kakovost modelov različnih materialov z neprecenljivo natančnostjo reprodukcije detajlov in točnostjo modelov, ki dajejo ne samo realen končni videz produkta, ampak tudi realen otip in funkcionalnost le tega.

Sistem zagotavlja več-materialno reprodukcijo s pomočjo posebne patentirane brizgalne tehnologije in mešanja dveh posebnih polimerov »Objet FullCore« s pomočjo že v naprej izdelanimi materialnimi predlogami oziroma zmesnimi recepti. Sistem dvojnega brizganja, ki ga nudijo le rešitve Connex, na ta način zagotavlja sočasni tisk različnih delov prototipa s specifičnimi mehanskimi lastnostmi (Digital Materials) posameznega dela. Posebne brizgalne šobe zagotavljajo ustrezno sorazmerno nameščanje obeh polimernih komponent in s tem strukturne in mehanske lastnosti končno izpisanih delov modela.

Kombinacija gumi podobnega fleksibilnega in hkrati togega materiala omogoča uporabniku izdelavo modelov poljubnih materialnih različic in funkcionalnosti, kot jih nudijo recimo: prevleke, amortizerji, tesnila... Connex350 omogoča odlično hitro ekonomsko učinkovito barvno-reprodukcijsko simulacijo serijskih izdelkov z ekstremno obstojnostjo in gladko dodelano površino.


3D več- materialni model izdelan s pomočjo tiskalnika Connex350.


Več informacij o modelu Connex350 na naslovu:
http://www.objet.com/Connex350