Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20151008 rep rap x 1000 v2
3D-tiskalnik Rep Rap X 1000 V2 je sistem neprekinjenega 3D-tiska v novi večji preobleki: nitko v navitju lahko zamenjamo kar med samim 3D-izpisovanjem.
Za 3D-tisk večjih objektov ali več komponent hkrati je nemško podjetje Rep Rap ponudilo 3D-tiskalnik X 1000 V2 v novi drugi različici. Aktualna različica je deležna številnih izboljšav, to so številne nove varnostne funkcije in vgrajena grelna postelja.

Poleg večje prostornine izpisne komore (1000 x 800 x 600 mm) je nov tiskalnik primeren za zahtevnejša industrijska okolja. Tiskalnik je opremljen s samodejnim varnostnim zaklepanjem komore, ki je ognjevarna in ščiti tudi pred morebitnim požarom. Za še večjo varnost je sistem možno nadgraditi še s CO2-gasilnim modulom.

Nov sistem izpisuje dvotočkovno in podpira neprekinjeno delovanje oziroma menjavo materiala med izpisovanjem. Sistem podpira materiale, kot so PLA, Color PLA in Effect PLA ter PVA.

Tiskalnik je voden preko sistema Direct Drive-Extruder, ki uravnava pritisk v brizgalnih šobah. Te imajo lahko presek od 0,4 do največ 1 mm. V kolikor je potreba po bolj detajlnem 3D-izpisovanju pa je možno prilagoditi čas izpisovanja in uporabiti tudi šobe premera zgolj 0,1 mm.

3D-tiskalnik Rep Rap X 1000 V2 je možno v omreženo okolje integrirati s pomočjo omrežnega kabla in omrežne kartice ali pa enostavno preko brezžičnega WLAN-protokola.

Več informacij na www.germanreprap.com.