Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20151222 3D Fab Print
Prihajajoča Drupa bo del razstavnih površin namenila posebej segmentu 3D-tiska. Predstavljena bo tako aktualna tehnologija, kot tudi poslovne možnosti.
Ena glavnih tem prihajajoče Drupe bo zagotovo 3D-tisk. Po besedah organizatorja bodo predvsem dali poudarek tehnologijam, ki režejo gladino aktualnega razvoja in smernic grafične industrije.

Prihajajoča Drupa 2016 bo gostila vse že uveljavljene razstavljavce, kot so HP, Leapfrog, Mimaki, Roland, Ricoh, Xerox, TU Chemnitz … Podjetji, kot sta denimo Stratasys in Massivit 3D Printing, bosta predstavili rešitve 3D-tiska in v živo njegov potencial na trgu. Potencial 3D-tiska se poleg horizontale najde tudi v vertikali grafičnega trga, zato bodo denimo predstavljene možnosti strojnih 3D-tiskarskih nadgradenj v kombinaciji z oblikovanjem in izdelavo embalaže dodane vrednosti. Možnosti so tudi v izdelavi promocijskih izdelkih, predvsem z možnostjo variabilne izdelave teh.

V ta namen bo del razstave z naslovom Touchpoint 3D fab+print v hali 7A rezervirana za predstavitev vizije 3D-tiska in dobrih praks in tudi s pridihom umetniškega pristopa. Na enem mestu bo močno vzpostaviti dialog na temo 3D-tiska z različnimi ponudniki, proizvajalci, strokovnjaki tega.

3D-tisk bo možno zaslediti tudi v okviru Drupinega inovacijskega parka, in sicer v okviru predstavitvene teme inovacij tiskarskih tehnologij, Innovations in Printing Technologies.

Več informacij na www.drupa.com.