Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190315 Mk 1 Experimental Vader Systems
S prevzemom sistemov Vader podjetje Xerox vstopa na trg 3D tiskanja (na sliki sistem MK1 Experimental Metal 3D Printer).
Proizvajalec digitalnih tiskalnikov Xerox s prevzemom podjetja Vader Systems vstopa na trg aditivne proizvodnje oziroma 3D-tiska. Podjetje Vader Systems namreč proizvaja sisteme za 3D-tisk s tekočimi kovinami. Podjetje iz New Yorka (ZDA) je razvilo magnetni hidrodinamično tehnologijo imenovano Magnet-o-Jet, ki s pomočjo magnetizma pulzno tvori kapljice tekoče kovine, ki jih 3D-tiskalnik brizga skozi keramično šobo.

Kot poroča britanski spletni portal www.3dprintingindustry.com, je Xerox že lani napovedal, da se želi pridružiti trgu 3D-tiska. Podrobnosti prevzema bodo definirane v prvi stopnji strateške pridobitve podjetja Xerox.

Podjetje Vader Systems je bilo ustanovljeno leta 2013 in je prvič pritegnilo pozornost javnosti s predstavitvijo 3D-tiskalnika »MK1 Experimental Metal 3D Printer«. Aktualne novosti njihove ponudbe pa so trije sistemi: Vader Polaris, Magneto-O-Jet podsistem in Ares Microsphere Production. Vse njihove rešitve so zasnovane na tehnologiji Magneto-O-Jet, ki jo je razvil Vader, in naj bi bila z brizganjem do 1000 kapljic tekoče kovine bistveno hitrejša od 3D-tiska na osnovi uporabe materiala v prahu.

Več informacij na www.xerox.com.