Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
HP razširil portfelj »Designjet« z novim prvim modelom serije 3D tiskalnikov. Z njim bodo vstopili na trg 3D tiska za področje računalniškega oblikovanja - »mechanical computer aided design« (MCAD) in področje izobraževanja.


Izdelan 3D model.

Nova HP Designjet 3D tiskalniška rešitev je zasnovana tako, da omogoča kart se da hitro in stroškovno učinkovito 3D realizacijo. Hkrati postavlja nove standarde 3D tiska v smislu integracije v različna delovna okolja in zanesljivosti.

Set HP Designjet 3D tiskalnika.

Nov HP Designjet 3D tiskalnik uporabnikom omogoča izdelavo robustnih plastičnih 3D modelov kar v njihovih delovnih prostorih (pisarnah), pri čemer je strošek 3D izpisa več kot zanemarljiv.

Novost je na voljo v dveh različicah, pri čemer je cena najugodnejše 13000 EUR. Cenejša različica omogoča izdelavo natančnih modelov iz HP Designjet 3D ABS materiala slonokoščene barve. Naprednejša »HP Designjet (Color) 3D » različica tiskalnika pa omogoča izdelavo modelov v osmih različnih barvah za namen ponazarjanja sestavnih delov modela.

S pomočjo dodatne rešitve oziroma sistema »HP Designjet 3D Removal System« so tovrstni tiskalniki nekaj posebnega, saj eliminirajo posebne kemijske procese izdelave/dodelave 3D modelov, zaradi česar jih lahko mirno uporabljate v kakršnemkoli pisarniškem okolju.  Izdelava modela je prav zato čista, enostavna in samodejna od samega začetka pa vse do konca izpisa, tiskalniki pa glede uporabe v pisarnah več kot prijazni.

Dodelavna aparatura »HP Designjet 3D Removal System«.

HP Designjet 3D tiskalnik bo na voljo v maju 2010 v Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji in Veliki Britaniji. Naknadno pa seveda še v preostalih državah.

Za več informacij kliknite tukaj.