Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20200401 Mimaki 3DGD 1800
Nov Mimaki-jev 3D-tiskalnik omogoča velikoformatni tisk v 2D- in 3D-načinu.
Mimaki Europe, en vodilnih proizvajalcev kapljičnih tiskalnikov in rezalnih sistemov, je trgu predstavil nov 3D-tiskalni Mimaki 3DGD-1800. Ta je v primerjavi z običajnimi 3D-tiskalniki s klasičnim nanašanjem materiala v slojih in toplotnega spajanja teh ( Fused Filament Fabrication - FFF) trikrat hitrejši. V enem združuje način 2D- in 3D-tiska in zato ponuja idealno rešitev za področje izdelave velikoformatnih oznak in panojev.
Nov tiskalnik omogoča tisk aplikacij do višine 1.8 metra v le sedmih urah, z nadgradljivo zasnovo pa lahko izpisujemo tudi večje. 3D- inovativna zasnova tiska zagotavlja številne pametne funkcije, ki prihranijo čas in stroške izvedbe. Med te sodi podvojena izpisna glava, ki omogoča sočasno izdelavo dveh primerkov. Mimaki 3DGD-1800 omogoča tudi izdelavo votlih 3D-predmetov brez potrebne podpore teh, kar omogoča neposredno integracijo svetil in podobnega v te, kar dodatno poveča produktivnost. Poleg izdelave oznak in panojev omogoča tudi realizacijo številnih drugih aplikacij notranje dekoracije prostorov ali pa tudi industrijsko izdelavo kalupov. Njegova posebnost je tudi možnost 3D-dodelave tiskovin izdelanih z 2D-tehnikami oziroma rešitvami tiska znamke Mimaki, zagotovljena je namreč združljivost celotne ponudbe rešitev Mimaki.

Predstavitev novega 3D-tiskalnika Mimaki3DGD-1800.

Nov Mimaki 3DGD-1800, ki je v prodaji  od 1. aprila 2020, je zasnovan tako, da v primerjavi z običajnimi postopki izdelave podobnih aplikacij ne zahteva psoebnih strokovnih znanj operaterjev in njihovega napora, zagotavlja pa visoko stopnjo produktivnosti s hitro obdelavo 3D-podatkov. Sistem v enem omogoča tudi vizualizacijo 3D-podatkov, kar pomeni, da podpira proces realizacije 3D-aplikacije vse od zasnove do izvedbe.

V nasprotju z drugimi metodami 3D-tiska, ki navadvno izpisane sloje materiala spajajo s toplotno obdelavo, nov Mimaki 3DGD-1800 uporablja tehnologijo Gel Dispensing Printing, to je tisk slojev UV-strdljive smole oziroma gela. Takojšno strjevanje smole je doseženo z uporabo sodobnih UV-LED-diod, kar omogoča hitrost izpisovanja višine 350 mm na uro.

Več informacij na www.mimakieurope.com.