Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Novi 3D-tiskalnik Mimaki 3DUJ-2207 omogoča barvno 3D-upodobitev z več kot 10 milijoni odtenkov.
Podjetje Mimaki je trgu nedavno predstavilo nov 3D-tiskalnik na osnovi UV-kapljične tehnologije tiska, to je štiribarvni sistem 3DUJ-2207. Ta po navedbah proizvajalca omogoča natančno barvno 3D-upodobitev s podporo več kot 10 milijonov odtenkov, kot to omogoča njegova predhodna industrijska različica 3DUJ-553. Za razliko od tega je bistveno bolj cenovno dostopen, še dodajajo.

Inovativna 3D-novost je za Mimaki velik korak naprej v barvo natančni in podrobni 3D-upodobitvi s podporo vodotopnih materialov. Natisnjeni predmeti so po navedbah proizvajalca po izpisu tudi znatno bolj odporni na udarce, navadno so bili tovrstni 3D-tiskani predmeti lomljivi že ob običajnem čiščenju. Med podprtimi materiali je zagotovo posebnost uporaba prosojne smole, ki se v procesu tiska poljubno meša z barvilom in tako ustvarja barvno in prosojno različno intenzivne zmesi. Novi tiskalnik je robustno in kompaktno zasnovan (njegove dimenzije znašajo 203 x 203 x 76 mm), zato ga zlahka umestimo v poljubna delovna okolja, tudi pisarniška. Njegovo delovanje je tudi izjemno tiho.

Zasnova s kapljično tehnologijo 3D-tiska in UV-sušenjem tiskalnika Mimaki 3DUJ-2207 omogoča dvakrat več barvnih odtenkov, kot jih navadno omogočajo običajni 3D-tiskalniki zasnovani na tako imenovani izpisni postelji. Prav zato je barvna 3D-upodobitev bistveno bolj natančna in korektna, upodobimo lahko tudi zahtevnejše zaščitne barvne odtenke blagovnih znamk. Tiskalnik je poleg običajnih 3D-aplikacij primeren tudi za izdelavo manjših objektov, zbirateljskih, spominskih ...

Več informacij na www.mimakieurope.com.