Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nova programska oprema CLOUDFLOW Maker za vodenje procesov 3D-tiska.
Hybrid Software, mednarodni ponudnik programskih rešitev za tiskarsko industrijo, je na sejmu Formnext v Frankfurtu (Nemčija) predstavil CLOUDFLOW Maker, rešitev upravljanja procesov industrijskega 3D-tiskanja. Razvita je bila posebej za 3D-tehnologije aditivne proizvodnje, uporabnikom ponuja novo orodje za pripravo in izvedbo aplikacij 3D-tiska.

#hybrid #software #3dtisk #delovnitok #delovnisistem #industrijskitisk

Programska rešitev temelji na standardih OPC UA in zagotavlja interakcijo z vsemi povezanimi napravami in stroji. Ker programska oprema v celoti temelji tudi na API-povezavah, po navedbah​proizvajalca ponuja zanesljivo povezavo s poljubnimi sistemi, saj je bilo v razvoju upoštevano načelo, da na voljo ni ene rešitve za vse potrebe 3D-tiska.

Pri razvoju programske opreme se je Hybrid Software zanašal predvsem na dva vira. Na eni strani na matično podjetje Hybrid Software Group Meteor Inkjet, največjega svetovnega ponudnika elektronike in tiskalnih glav za brizganje. Kombinacija strojne opreme Meteor z lastno programsko opremo Hybrid omogoča neposreden pretok podatkov iz CAD programskega orodja v tiskalno glavo. Skupina Meteor ima strokovno znanje in izkušnje na področju oblikovanja brizganih kapljic različnih substanc, sistemov za aplikacijo veziv in podobnega. Na drugi strani pa na izkušeno inženirsko ekipo Hybrid Software z več kot 12 let uspešnega razvoja izdelkov za aplikacije industrijskega tisk, kot so etikete in embalaža, ki jih vključuje tudi novost CLOUDFLOW Maker.

Mike Rottenborn, izvršni direktor skupine Hybrid Software Group, takole povzema položaj podjetja v sektorju 3D-tisk: "Industrija 3D-tiskanja je na razpotju: tako proizvajalci tiskalnikov kot uporabniki se usmerjajo v industrializacijo, zato potrebujejo programsko opremo za optimizacijo in poenostavitev delovnih tokov velikoserijske proizvodnje. Hybrid Software zato izkorišča svoje strokovno znanje in izkušnje na področju delovnih tokov tiska in razvija funkcionalnosti brizganja različnih materialov z dodano vrednostjo".

Več informacij na www.hybridsoftware.com.