Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Proizvajalec tiskarskih barv Hubergroup želi v Nemčiji odpustiti okoli 300 delavcev.
Hubergroup, mednarodni specialist za razvoj in proizvodnjo tiskarskih barv in drugih grafičnih kemikalij, se na hitro spreminjajoče se tržno okolje odziva s prerazporeditvijo. Razmisleki o povečanju učinkovitosti vplivajo na celotno skupino v vseh regijah, v katerih deluje. Med drugim bo posledica tudi opustitev 300 delovnih mest.

#hubergroup #reorganizacija #delovnamesta

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Hubergroup je prodal poslovni del Gleitsmann Security Inks družbi In Group. (Vir: skupina Huber)
In Groupe je od družbe Hubergroup Deutschland GmbH prevzel 100 % delež podjetja Gleitsmann Security Inks GmbH (GSI). Družba In Groupe (prej znana kot Imprimerie Nationale) je globalni specialist za aplikacije identifikacije in zaščitene digitalne storitve s sedežem v Franciji, ki deluje v več kot 130 državah po vsem svetu. Skupina poleg rešitev za varnost osebnih dokumentov razvija in prodaja varnostne komponente za osebne dokumente in bankovce prek blagovnih znamk Surys (optične komponente) in SPS (elektronske komponente).

#hubergroup #varnostnitisk #gsi #gleitsmannsecurityinks #prevzem

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Številni ukrepi države v pomoč državljanom prizadetih od poplav. (Vir:  PGD Mengeš)
Nedavne poplave so povzročile ogromno škodo, zato je vlada sprejela vrsto ukrepov, s katerimi želi vsaj deloma pomagati podjetjem in prebivalcem v prizadetih občinah. Eden najpomembnejših je zagotovo Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč (ZOPNN-F), ki je stopil v veljavo 11. 8. 2023

#poplave #pomoc #ukrepi

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
V švedski tovarni v Husumu namerava Metsä Board zagnati nadgrajeno linijo BM1 zagnati že do konca leta.
Metsä Board, proizvajalec kartona iz surovih vlaken in podjetje skupine Metsä, je v zaključni fazi nadgradnje zmogljivosti proizvodnje kartona za zložljivo embalažo v svojem obratu Husum (Švedska). Zagon nadgrajenega stroja BM1 je predviden v drugi polovici leta 2023. Polno zmogljivost naj bi dosegel do konca leta 2025.

#moetsaboard #moetsa #bm1 #karton #zlozljivaembalaza

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Ob koncu leta bo trajno zaprt UPM-ov obrat Plattling.(Vir: UPM)
UPM Communication Papers namerava trajno zapreti svojo tovarno papirja Plattling v Nemčiji in s tem zmanjšati letno proizvodno zmogljivost nepremazanih in premazanih revijalnih papirjev v Evropi za 595.000 ton. S tem bo prizadetih 401 zaposlenih.

#upm #platting #zaprtje #revijalnipapir #nepremazanpapir #premazanpapir