Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Konkurenca je huda, pomemben je prihranke denarja in časa.
Ker imajo stranke v sami ponudbi vse pomembnejše mesto se cena ponudnika vedno bolj preverja. Zato je postala običajna praksa, da se stranke za ponudbo obrnejo na različna podjetja, kar povečuje pritisk na cene in prihodke. Ni presenetljivo, da številne neodvisne raziskave ugotavljajo, da okoli 54 % odgovornih v podjetjih meni, da je zagotavljanje večje vrednosti ob enakih stroških ključni izziv za prihodnost.

#konicaminolta #mfiles #varčevanje#prihranek #racionalizacija #avtomatizacija

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
V tretjem četrtletju poslovnega leta 2022/23 je bil Heidelberger še posebej poslovno uspešen v segmentu tiska embalaže.
V tretjem četrtletju tekočega poslovnega leta 2022/23 je družba Heidelberg pridobila predvsem z naročili iz Severne Amerike in Evrope ter poročala o stabilnosti dohodnih naročil, v vrednosti 630 milijoni evrov, kar je nekoliko manj glede na prejšnje leto (643 milijonov evrov). Prodaja se je v mesecih od oktobra do decembra povečala za okoli pet odstotkov na skupno vrednost 609 milijonov evrov.

#heidelberg #embalaza #komercialnitisk #promocijskitisk

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Za podjetji Polar Mohr in Adolf Mohr se je našel investitor. (vir: Polar Group)
Podjetji Polar Mohr in Adolf Mohr prevzema Sol Capital, avstrijski finančni vlagatelj, ki bo s tem prevzel tudi vseh okoli 300 zaposlenih v Hofheimu (Nemčija) in Šanghaju (Kitajska). Področje embalažnih tehnologij skupine Polar ni del tega.

#polar #mohr #solcapital #prevzem #hofheim

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Stora Enso želi prodati švedski obrat Hylte družbi Swedish Timber. (vir: Stora Enso)
Stora Enso prodaja drugo papirnico, kar je najavila v nameri o prodaji svojega proizvodnega obrata Hylte na Švedskem in vseh povezanih sredstev družbi Swedish Timber. Sweden Timber je podjetje za žaganje in skobljanje s sedežem na Švedskem. Vrednost podjetja Hylte je ocenjena na približno 18 milijonov evrov.

#storaenso #prodaja #hylte

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Letos 634,4 milijona evrov za razvoj gospodarstva, turizma in športa.
Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport bo v letošnjem letu skupaj z izvajalskimi organizacijami in SID banko gospodarstvu, turizmu in športu ponudilo dobrih 634,4 milijona evrov novih finančnih spodbud; od tega 304,9 milijona evrov z lastnimi sredstvi. Ministrstvo z načrtovanim vlaganjem razvojnih sredstev nadaljuje s krepitvijo konkurenčnosti in dodane vrednosti slovenskega gospodarstva.

#razvoj #subvencije #razpisi #gospodarstvo