Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Sappi zapira svoj integriran obrat celuloze in papirja Lanaken Mill v Belgiji.(Vir: Sappi)
Proizvajalec papirja Sappi želi zapreti belgijski obrat v Lanakenu. Družba je že napovedala posvetovalni postopek o morebitnem zaprtju obrata 10. oktobra 2023. Proizvodnja papirja je bila ustavljena že decembra lani. Dokončno zaprtje bo predvidoma zaključeno v drugem četrtletju 2024. Sappi je sporočil, da je bil posvetovalni postopek zaključen in da je bil dogovorjen socialni načrt za zaposlene.

#sappi #zaprtje #obrat #recesija

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
V Heidelbergu je delo za krajši delovni čas zaenkrast le v delih proizvodnje.
Heidelberger, proizvajalec uveljavljenih klasičnih in digitalnih tiskarskih strojev je uvedel krajši delovni čas v obratu Wiesloch-Walldorfu (Nemčija). Delo za krajši delovni čas je trenutno načrtovano in odobreno za tri mesece.

#heidelberg #ukrepi #gospodarstvo #narocila

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Zahteve za označevanje in pakiranje postajajo vse bolj zapletene.
V svetu negotovosti, kjer je del formule tudi zaznani globalni upad celotne tiskarske proizvodnje, je spodbudno videti, da digitalne etikete, embalaža in okraševanje (lak in/ali folija) lepo uspevajo, je komentiral Bojana Zupančiča, vodje prodaje za industrijski in profesionalni tisk v podjetju Konica Minolta Slovenija. Potreba po večji avtomatizaciji in inovativnih celovitih ekosistemih bo še naprej visoko na dnevnem redu in bo bistvena gonilna sila za akterje v industriji, kot so proizvajalci, blagovne znamke in dobavitelji. Večja osredotočenost na celotne proizvodne delovne procese v sektorjih embalaže in etiket prav tako pomaga proizvajalcem, da ponovno premislijo o možnostih v svetu novih priložnosti.

#konicaminolta #trend #etikete #embalaza #avtomatizacija #digitalizacija

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Knjižna panoga zaključuje leto 2023 s pozitivnimi prodajnimi rezultati.
Knjižna industrija iz leta 2023 izhaja z mešanimi zaključki in pozitivnimi prodajnimi rezultati. V primerjavi s številnimi težavami v politiki in gospodarstvu glede na preteklo leto so založniki in knjigarne leto na splošno zaključili dobro.

#zaloznistvo #knjige #prodaja #trg

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Bolj kot tehnični detajli tiskarskih strojev mlade navdušijo estetsko dodelane tiskovine.
Tiskarska podjetja se tudi v Sloveniji soočajo s pomanjkanjem kadra, predvsem dobrega, strokovnega, inovativnega in zagnanega. Vsekakor obstajajo kanali in načini, kako posebej nagovoriti mlade in jih navdušiti za tiskarsko umetnost nove dobe. Zavedati se je potrebno, da tiskarstvo že dolgo ni več črna umetnost. Panoga je danes zasnovana na digitaliziranih ali celo popolnoma digitalnih sistemih tiska in dodelave. Na ta način se je obseg kreativnosti bistveno razširil, omejitev praktično ni, edina omejitev so lahko naše ideje.

#graficar #zaposlitev #kader #iskanje