Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Vse delodajalce Zavod za zaposlovanje poziva k vlogi za pridobitev sredstev za mesečni delovni preizkus mladih, ki so kot brezposelni prijavljeni pri Zavodu.


Delodajalci imajo možnost preizkusa mladih brezposelnih s povračilom stroškov.

Zavod za zaposlovanje vsem delodajalcem omogoča, da za najmanj 100 ur ali en mesec preizkusijo mlade brezposelne, prijavljene na Zavodu in za to dobijo povrnjene stroške. Namen razpisa je na omogočiti mladim, da preizkusijo svoja znanja na konkretnem delovnem mestu, delodajalcem pa omogočiti, da spoznajo delavca pred sklenitvijo delovnega razmerja.

Kdo se lahko prijavi na razpis?

Zavod za zaposlovanje je objavil razpis za vse delodajalce, ki so pravne ali fizične osebe in so registrirani za opravljanje dejavnosti v Sloveniji. Potrebno pa je izpolnjevati tudi zahtevo, da se v delovni preizkus lahko vključijo mladi, stari do 29 let, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb.

Pogoji za povrnitev stroškov peizkusa
Delodajalec mora zaposliti tretjino oseb, ki so uspešno zaključili delovni preizkus. To pomeni, da mora delodajalec v roku 1 meseca po zaključku preizkusa, osebo zaposliti za najmanj 3 mesece. To ne velja za delodajalce, ki so v delovni preizkus vključili manj kot 3 osebe.

Na delovni preizkus je mogoče vključiti največje število oseb, ki je odvisno od števila že zaposlenih v podjetju. Delodajalec mora osebi zagotoviti mentorja, ki spremlja potek dela. Minimalni obseg mentorstva je 20 ur. Delovni preizkus se mora zaključiti do 31. oktobra 2014.

Rok
Na Zavod za zaposlovanje morajo delodajalci za sodelovanje na razpisu posredovati tudi načrt delovnega preizkusa. Rok za oddajo je 1. september 2014 do 13. ure.

Za več informacij kliknite tukaj.

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
S: www.ess.gov.si