Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180919 Siegwerk Ultra Inks
Kanadski proizvajalec barv Ultra Inks naj bi postal del skupine Siegwerk.
Proizvajalec tiskarskih barv Siegwerk je podpisal prevzem kanadskega podjetja Ultra Inks. Predvsem gre za prevzem specialista v razvoju fleksotiskarskih barv s sedežem v mestu Québec (Kanada). Njihov poseben program razvoja pa je v zadnjem času razvoj posebnih vodno osnovanih fleksotiskarksih barvil za ožje rotacijske digitalne tiskarske sisteme za tisk kartona in papirja.

S prevzemom bodo v skupini Siegwerk nadgradili ponudbo rešitev za tisk embalaže in etiket, utrdili bodo tudi svoj obstoj na kanadskem trgu. Proizvodni obrat ostaja tak in tam kot je, zaposleni ostajajo v enaki organizaciji kot doslej.

Aktualni prevzem podjetja Ultra Inks je del strateških odločitev skupine Siegwerk, ki jih v skupini sprejemajo že od leta 2017. Tako so denimo nedavno prevzeli podjetje Hi-Tech Products Ltd., ki je specialist v razvoju vodno osnovanih tiskarskih barv in lakirnih sredstev za tisk in dodelavo kartona in papirja. Prevzeli so tudi podjetje Van Son Liquids B.V., ki je nizozemski proizvajalec vodno osnovanih barv za flekso- in globoki tisk. Prav tako so v letu 2017 prevzeli program UV-lakirnih sredstev za ozke rotacijske sisteme proizvajalca Schekolin, v letu 2018 pa Agfin program UV-kapljičnih barvil.

Več informacij na www.siegwerk.com.