Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20181218 heidelberg inovation centre
Inovacijski center (IVZ) za razvoj tiskarsko industrijskih rešitev v Wiesloch-Walldorf-u (Nemčija).
V decembru letos je podjetje Heidelberg uradno odprlo nov inovacijski center v Wiesloch-Walldorf-u (Nemčija), ki je namenjen razvoju sodobnih tiskarskih rešitev. Z njim v Heidelbergu želijo pospešiti proces digitalizacije tiskarske industrije, najavili so tudi številna nova delovna mesta.

Analiza svetovnega gospodarskega foruma v Ženevi (Švica), ki je bila objavljena v oktobru, je pokazala, da je Nemčija najbolj inovativna država na svetu in je celo pred ZDA. Nemško gospodarstvo je trenutno najbolj konkurenčno v Evropi, do nedavnega pa je bila Švica. Na svetovni lestvici konkurenčnosti pa se Nemčija uvršča na tretje mesto. V tem kontekstu je podjetje Heidelberg zadovoljiv dokaz, da z investicijami v raziskave in razvoj več kot 100 milijonov evrov letno sledi trendom uspešnega nemškega gospodarstva. V novem inovacijskem centru v Heidelbergu pričakujejo več kot 1000 zaposlenih, ki bodo diktirali digitalno prihodnost podjetja in same tiskarske industrije.

Medijski trendi časopisov in revij na žalost zavirajo rast tiskarske panoge, toda ta ni glavna dejavnost podjetja Heidelberg oiroma podpora grafični industriji. Ta na splošno raste po vsem svetu v segmentih tiska embalaže in etiket. Izkupiček letnih poslov svetovne tiskarske industrije po zadnjih podatkih dosega več kot 400 milijard evrov. V Heidelbergu nove priložnosti vidijo tudi v novih tržnih nišah, kot je denimo ponudba rešitev e-mobilnosti.
Novi delovni svet

Heidelberg je v nov inovacijski center vložil okoli 50 milijonov evrov. Njegov namen je, da s svojo stavbno zasnovo omogoča tem lažjo komunikacijo med zaposlenimi in učinkovito timsko delo. Delovna mesta v centru niso fiksno opredeljena, del centra so tudi družabni kotički, interaktivni displeji, kuhinje in podobno, vse kar spodbuja k timskemu delu. Omenjeno je na voljo tako zaposlenim, kot tudi gostom centra.

nov inovacijski cente rje bil zasnovan iz nekdanje proizvodne hale s približno 500 zaposlenimi. S skupno približno 40.000 m² bruto površin je odslej v centru na razpolago približno 26.000 m² za pisarniško okolje, 14.000 m² prostora pa za laboratorije in razvoj.

Več informacij na www.heidelberg.com.