Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20191028 Heidelberg subscription model
Glede na potrebe uporabe lahko funkcionalnosti sistema Prinect odslej različno obsežno zakupimo.
Kot del svoje digitalne preobrazbe želi podjetje Heidelberg razširiti možnosti najema/zakupa, zato sprejema nove poslovne modele. V ponudbi so že novi modeli naročniških razmerij, ki srednje velikim tiskarnam komercialnega in embalažnega sektorja omogočajo bolj racionalen zakup opreme v skladu z njihovimi proizvodno poslovnimi potrebami.

Enako velja tudi za zakup opreme za vzdrževanje strojev in dobavo potrošnega materiala za obstoječe ali nove stroje. Odslej so v razmerja vključene tudi tako imenovane brezplačne Freemium-funkcionalne rešitve, kit je denimo orodje Heidelberg Assistant z osnovnimi funkcijami.

Nadgrajen je tudi program dobave za vso strojno in programsko opremo, povezan potrošni material, kot so tiskarske plošče, barve, gumi-prevleke, kemična sredstva; in servisnih storitev. Uporabniki naročniških razmerij dobavo in servis pokrivajo zgolj s ceno odtisa/izpisa. Na zahtevo strank Heidelberg v okviru naročniške ponudbe lahko prevzame tudi celotno logistiko potrošnega materiala, tovrstni pogoji naročniških pogodb so spremenljivi.

Omenjeni novi naročniški modeli so že uvedeni za stranke v različnih tržnih segmentih v Avstriji, na Poljskem, Slovaškem in v Turčiji. Zaradi povečanega naročniškega zanimanja trgov Vzhodne Evrope bo Heidelberg postopno širil ponudbo v druge države v regiji.

V Heidelbergu načrtujejo, da bo tem vrstam najemnih/naročniških pogodb pripisana približno tretjina celotne prodaje. Na prihajajoči Drupi 2020 bo Heidelberg predstavil tudi nadaljnje korake in modele naročanja za področje digitalnega tiska.

Več informacij na www.heidelberg.com.