Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20191121 Kodak Sonora kalk
Prehod na brez-kemijske CTP-plošče prihrani stroške.
Ameriški proizvajalec grafičnih materialov in opreme, Kodak, zaznava večje število tiskarjev, ki prehajajo na brez-kemijsko razvijanje plošč z uporabo izdelkov Sonora. Z njimi lahko bistveno privarčujemo, kar lahko preverite tudi z nedavno predstavljenim in javno dostopnim kalkulatorjem Sonora.

Kodak želi ozavestiti javnost, kaj stroškovno pomeni uporaba brez-kemijskih plošč
Z novim spletnim orodjem za izračun stroškov uporabe novih brez-kemijskih plošč Sonora Kodak želi prepričati še več tiskarjev, da v svoje proizvodnje procese vpeljejo uporabo le teh. Doslej so zabeležili že več kot 4000 tiskarn, ki so sprejele to pomembno strateško in poslovno odločitev.

Konvencionalno razvijanje plošč v prvi vrsti porabi veliko vode, energije in kemikalij. Tovrstne proces izdelave tiskovne forme je hkrati potencialna možnost, da tiskovne forme niso konsistentno zadovoljive, saj pogoji razvijanja stalno nihajo. To posredno lahko povzroči nepotrebne dodatne stroške tiska z morebitnimi reklamacijami, večjo količino porabljenega materiala in ustvarjenega odpadka. Kalkulator prihranka z uporabo plošč Sonora tiskarjem preko spleta omogoča natančen izračun prihrankov, vanj je potrebno vnesti le nekaj osnovnih karakteristik tiska: trenutno količino porabljenih plošč, vrsto razvijanja plošč, nabavno ceno plošč in lokacijo tiskarne. Analiza namreč upošteva tudi različne valutne trge.

Več informacij na www.kodak.com.