Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Hubergroup je svoje poslovanje razdelil na dve področji: Print Solutions in Chemicals.
Hubergroup je družinsko podjetje s sedežem v bližini Münchna (Nemčija) s 255-letno tradicijo. Do zdaj je bilo njihovo poslovanje enotno, njihove rešitve pa v ponudbi pod imenom Print Solutions, proizvajali so tiskarske barve in različne druge tiskarske rešitve za tisk embalaže in komercialni tisk. Odslej je del njihovega programa še področje Chemicals, ki proizvaja in trži surovine za izdelavo tiskarskih barv in premazov.

Mednarodno priznan proizvajalec tiskarskih barv je nedavno sprejel strateško poslovno odločitev in v svoj program poslovanja vpeljal ponudbo Chemicals s proizvodnjo in trženjem surovin za izdelavo tiskarskih barv in premazov. V okviru te se predvsem osredotoča na proizvodnjo in ponudbo poliuretanskih smol in UV-oligomerov, ki so ključne v proizvodnji embalaže. Poleg naštetega s svojo decentralizirano proizvodnjo surovin v Evropi in Indiji proizvajajo tudi različne barvne pigmente in dodatke za optimizacijo barv. Letno v globalnem merilu proizvedejo več kot 250 kiloton surovin. V skupini z novim oddelkom proizvodnje kemikalij srednjeročno pričakujejo višjo poslovno rast.

Hubergroup je kot del prestrukturiranja poslovanja v Evropi in Ameriki nedavno zaprl program proizvodnje barv za vroči ofsetni tisk, kar je posledično prineslo 300 brezposelnih. V svojem poslovanju tako ohranjajo proizvodnjo klasičnih tiskarskih barv za klasični ofsetni tisk, s katerimi pokrivajo 30-odsotkov tržnega deleža v Evropi. Del teh se proizvaja v Indiji, del pa v Celleju (Nemčija). Proizvodnja UV-tiskarskih barv, ki je trenutno v Kirchheimu (Nemčija), naj bi se preselila v Celle. Prav tako iz Kirchheima na Poljsko odhaja proizvodnja vodno osnovanih lakirnih sredstev.

Več informacij na www.hubergroup.com.