Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Kupnina za Gallus Group je znašala približno 120 milijonov evrov.
Podjetje Heidelberger je prodal Gallus Group švicarski embalažni družbi Benpac Holding AG. Heidelberg naj  bi omenjen del poslovanja prodal v višini okoli 120 milijonov evrov, kar naj bi ustvarilo dvomestni milijonski dobiček.

Heidelberg vidi prodajo kot del preusmeritve poslovanja podjetja oziroma osredotočenje na svojo osnovno dejavnost razvoja rešitev formatnega tiska. Heidelberg in Benpac bosta v prihodnosti sodelovala še naprej, predvsem na področju razvoja digitalnih tiskarskih strojev Gallus Labelfire, Heidelberg bo še naprej dobavljal omenjen sistem in z njim povezan potrošni material.

S prodajo področja poslovanja oziroma razvoja ozkotračnih rešitev neskončnega tiska in rotacijskega fleksotiska se bo Heidelberg odslej v večji meri posvečal razvoju rešitev formatnega tiska, v sodelovanju z družbo Benpac tudi digitalizacijo obstoječih sistemov konvencionalnega tiska.

Benpac Holding AG je zasebna skupina podjetij z dejavnostmi področij inženiringa, strojništva, embalaže, razvoja IT-rešitev in embalažnih tehnologij. Sedež podjetij je v Šnjanu (Švica). Benpac je leta 2019 v Švici od Müller Martinija prevzel tudi njihov obrat, ki naj bi ga zaprli.

Več informacij na www.heidelberg.com in www.benpac.com.