Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Koenig & Bauer beleži : 20-odstotno manjšo prodajo v 2. četrtletju poslovanja.
Proizvajalec tiskarskih strojev Koenig & Bauer v drugem četrtletju tekočega poslovnega leta beleži občuten upad prodaje: 404,5 milijona evrov je za 20,1 odstotek manjši promet prodaje v primerjavi s preteklim letom. V Koenig & Bauerju razloge vidijo v splošni nepripravljenosti podjetij za naložbe zaradi situacije koronvirusa, pa tudi v z njim povezanih omejitvah potovanj, poslovanj in drugega.

Z vidika stroškov so bili od 1. aprila 2020 v poslovanju številni negativni dejavniki: krajši delavniki, proti virusni ukrepi in podobno. Poslovni rezultat EBIT se je izboljšal s 34,9 milijona evrov v 1. četrtletju 2020 na 6,0 milijona evrov v drugem četrtletju. Rezultat skupine po 30. juniju je občutno negativen in znaša –44,2 milijona evrov.

Kljub pomembnim novim naroči,om sistemov za velikoformatni ofsetni tisk in lepljenje embalaže je prodaja na področju formatnih sistemov (Sheetfed) manjša za 12,9 odstotka. Rezultat je predvsem posledica  manj naročil strojev srednjih in polovičnih formatov. V segmentu Digital & Web je rezultat prodaje 56,7 milijona evrov (lani 89,9 milijona evrov), kar je predvsem posledica manj naročil rotacijskih ofsetnih sistemov tiska in sistemov tiska gibke embalaže. Manj novih naročil je tudi v posebnem segmentu rešitev Special, ki beleži rezultat 150,7 milijona evrov (lani 175,3 milijona evrov). Ta rezultat je posledica manj naročil sistemov za tisk vrednostnih papirjev in identifikacijskih dokumentov ter neposrednega tiska na steklo. Po navedbah podjetja Koenig & Bauer pa se je znatno povečal interes po sistemih za tisk pločevine.

Več informacij na www.koenig-bauer.com.